Dobry wieczór wszystkim , moje pytanie jest nastepujące: Czy deinstalator ccleanera różni się od deinstalatora wbudowanego w system windows? czy któryś z owych typów deinstalatora jest dokładniejszy… w działaniu?
Nie różni się, bo to jest tylko zestawienie zainstalowanych programów, takie samo co systemowe.
Jeśli chcesz dokładniej odinstalować jakiś program użyj Revo Uninstaller: http://www.dobreprogramy.pl/Revo-Uninst … 12741.html
aha, czyli deinstalator w ccleanerze ma ten sam poziom dokładności co deinstalator systemu windows? Ps. A ten program który polecasz jest spoczko?
Tam nie ma deinstalatora - to jest samo zestawienie programów, które masz zainstalowane- te same informacje co w systemie i z jego poziomu uruchamiasz deinstalator wbudowany w dany zainstalowany program.
Ccleaner może ci jedynie pomóc po odinstalowaniu programu, (przeczyścić rejestr) chociaż raczej nie będzie potrzebny bo Revo solidnie wykonuję swoją robotę .
Ok zrozumiałem, ale Np. Jak odinstaluję jakiś program ccleanerem… i zainstaluję ten program z pewnych przyczyn jeszcze raz, to mógłbym ten program odinstalować tym razem poprzez dodaj/usuń programy w panelu sterowania? nie narobił bym jakiegoś bajzlu… że raz tym a raz tym?
CCleanerem nie odinstalujesz programu bo on nie ma takiej funkcji - normalny deinstalator się uruchamia.
To okienko z CCleanera to jest zdublowane okno systemowe z takim samym wykazem i nie daje żadnych dodatkowych funkcji i możliwości.
Jest obojętne w jaki sposób uruchomisz deinstalacje - z poziomu CCleanera czy z systemowego - efekt będzie identyczny.
Nie ma różnicy czy tak czy tak to odpalasz deinstalator programowy.
Chociaż kiedyś odinstalowywałem jakiś program Ccleanerem, który nie chciał się odinstalować przez Dodaj lub usuń programy.
Ok dzięki za odpowiedzi i sory że się tak dopytywałem ale moja percepcja jest dzisiaj w ogóle od samego rana niemrawa.
Ale na prawdę złote dzięki. Pozdrawiam kolorowo
Sprawdź program, o którym napisałem wcześniej - łatwy w obsłudze i skuteczny.
Ok
Mylisz się, daje dodatkowe funkcje, jakich nie ma w aplecie Dodaj/Usuń programy Windows.
“Szalenie ważne” dla procesu odinstalowania danego programu: usuń wpis i przemianuj wpis.
Widzę, że jednak dostrzegasz niektóre różnice między apletami Dodaj/Usuń programy Windows a Odinstaluj programy CCleaner.
Uważam, że funkcja Usuń wpis jest bardzo użyteczna dla użytkowników, którzy nie wiedzą, jak w rejestrze usunąć martwy wpis z listy.
Sądzę, że funkcja Przemianuj wpis niewiele ma wspólnego z procesem deinstalacji programu.
Pragnę jeszcze zaznaczyć, że aplet Odinstaluj programy CCleaner oferuje funkcję zapisu do pliku tekstowego listy zainstalowanych programów oraz proponuję porównać szybkość uruchamiania tych apletów.
Barnaba , widziałeś temat wątku i zadane pytanie?
Skuteczność jest identyczna, ewentualnie możesz sobie pozostawiony jakiś wpis na tej liście skasować, nic więcej nie zrobisz.
Jeżeli komuś zależy na dokładnym odinstalowaniu jakiegoś programu i usunięciu jak największej ilości pozostałości po nim to nie za pomocą CCleaner.
Owszem, widziałem i brzmiało ono:
Zastanów się, czy Twoje stwierdzenie
jest zgodne z rzeczywistością, bo chyba doszliśmy do porozumienia, że nie.
Zauważ, że w mojej wypowiedzi nigdzie nie odnosiłem do skuteczności tych apletów, ani nie porównywałem ich z innym oprogramowaniem deinstalacyjnym.
Stwierdzam jedynie, że aplety Dodaj/Usuń programy Windows i CCleanera różnią się między sobą, a oto przecież między innymi pytał MobilnyZiomek.