Skuter kingway nie odpala Pomocy!

Witam

Mam problem otóż skuter kingway nie odpala stojąc na kołach a gdy na podnóżku jest koła uniesione to odpala.

Jak to naprawić??

Co mu “odbiło” POMOCY! !!

Może gdy koło stoi na ziemi, to zakrzywia się rzeczywistość i uwalniają się złe moce, które uniemożliwiają odpalenie skutera. Albo po prostu jeszcze “odpoczywa” po zimie i ma mało mocy. Może podkręć mu obroty

A weź go odpal i postaw na podnóżki. Jeśli zgaśnie, tzn. że masz czujnik rozłożonych podnóżków. W wielu motocyklach montowany jest taki czujnik, ale przeważnie działa on z boczną nóżką i motocykl gaśnie po wrzuceniu biegu przy rozłożonej nóżce. Może tutaj Chińczycy coś pokręcili i podpięli nie tak jak potrzeba :wink: Chyba że wcześniej było normalnie, to wtedy czeka Cię serwis, bo podejrzewam że masz blade pojęcie o naprawie takich sprzętów. Ewentualnie jeszcze poszukaj sobie jakiegoś forum o tematyce skuterowej :wink:

na bocznej pali na obu już nie i na kołach bez podnóżka tez nie pali może jakiś czujnik gdzieś jest a jak jest to gdzie i jak go zlokalizować i odłączyć??

Oty Kosz

A powiedz mi, czy wcześniej normalnie palił? Ten czujnik przy podnóżku wygląda podobnie jak wyłącznik światła w lodówce :slight_smile: Bardzo dziwna sprawa jak dla mnie. Spróbuj jeszcze naładować dobrze akumulator, bo mnie kiedyś motocykl gasł jak miałem rozładowany akumulator, bo prądnica nie nadążała z ładowaniem.

Dzięki za sugestię akumulator był rozładowany w ogóle to już raczej do wymiany spuściliśmy paliwo przedmuchali kompresorem bak i przewód zalali nowym czystym paliwem i pali jak dawniej ale z kopa co oczywiste mając na uwadze akumulator.

Dam Ci dobrą radę: Jak będziesz kupował akumulator, to nie kupuj taniego, żelowego badziewia. Lepiej wydać na akumulator trochę więcej kasy, niż wymieniać tanie baterie co 3 miesiące. Ogólnie to polecam akumulatory kwasowe, są dużo wytrzymalsze. Ich minusem jest to, że nie są do końca bezobsługowe jak żelowe. Czasem musisz do takiego akumulatorka zajrzeć i zobaczyć czy jest elektrolit w celach, ale za to są dużo wytrzymalsze. Polecam akumulatory firmy Exide, to jest firma, która współpracuje z naszą polską Centrą.

A trzymasz hamulec przy odpalaniu?