Skype aktywny ale nie można sie połączyć

Witam
Od kilku dni mam problem ze skype (najnowsza wersja) nie mogę się nigdzie dodzwonić a także do mnie tez nikt się nie może dodzwonić . Każdorazowa próba połączenie natychmiast odnotowuje się w skypie jako połączenie nie odebrane tzn ktoś do mnie dzwoni i z każdym sygnałem u mnie wyskakuje komunikat o nieodebranym połączeniu tak samo działa w drugą stronę nie pojawia się opcja odebrania rozmowy oraz sygnał połączenia. Problem ten sam mam też na smarfonie.
Co mi doradzicie ?
Z góry dziekuje za każdą radę.

Kiepskie internety?

własnie nie od 40mb wzwyż

Zrób jakiś speedtest, czy upload wyrabia.

Przed aktualizacją było ok?

Ja bym powiedział, że to nie upload powoduje kłopoty. Ja mam 1,3 mb upload’u i na MSG idzie prowadzić rozmowy audio. Nie wiem, może Skype ma wyższe wymagania, niż Messenger, ale wątpię.
Prędzej to będzie - albo problem na poziomie serwera M$, albo bug w wersji 8. Wszak ludzie mają problemy z wersją 8 Skype’a.
Pozostaje kontakt z supportem.

Korzystam ze skypa od 2008 roku i nigdy nie było problemów tego typu. Tydzień temu Skype wymusil na mnie aktualizacje do wersji 8 i 3 dni było ok ale od kilku dni nie dziala.

Na Androidzie też Skype w wersji 8?
Jeśli masz taką możliwość, zainstaluj wersję poprzednią komunikatora. Wtedy będzie pewne, że winna jest sama aktualizacja.