SKYPE - rozmówca mnie nie słyszy, ja go tak

Od paru dni mam kłopot z komunikacją przez SKYPA. Po prostu rozmówca nie słyszy mojego głosu, ja go słysze znakomicie.próbowałem różnych ustawień w panelu sterowania i nic z tego. Mikrofon mam dobry. Jakie powinny być ustawienia dźwieku żeby wszystko wróciło do normy,a może jest problem w czymś innym.

Zobacz czy rejestrator dźwięku nagrywa Ci dźwięk z mikrofonu, jeżeli tak to masz źle ustawionego Skypa, jeżeli nie, to problem leży w ustawieniach systemowych

Poczytaj dla Twojego systemu.

http://www.skype.com/intl/pl/help/guide … setup.html

W dolnym prawym rogu monitora masz ikony gadu gadu skype i inneprogramy których używasz tam też jest taki przycisk głośność

g322o347no347263ox3.th.png

klikni w niego dwa razy potem opcjewłaściwości zaznacz wejście liniowe i ustaw potem głośność nadawania tego głosu

niestety rejestrator nie nagrywa. co dalej robić ?

Start->akcesoria->rozrywka->regulacja głośności

opcje->właściwości->zaznaczasz nagrywanie i klikasz OK

W kolumnie gdzie masz microphone przesuwasz suwak do góry i na dole wybierasz “zaznacz”

ale wszystko zaznaczyc w nagrywaniu czy tylko mikrofon?

Jaśniej się już nie da

Ale mam tak zaznacozne i nic nie daje co mam screena dac zeby wam udownodnic ze mam dobrze?

Paulpolska Skoro masz dobrze a mikrofon nie działa, to zmień mikrofon

Ale ten mikrofon działa lol. COs źle mowicie moj kumpel też tak mial i zrobił mu ktoś więc mi tu niewkręcaj

Reinstalka sterów od karty dźwiękowej może pomóc.

A mozna sciagnac jakies nowe sterowniki mam Realteka A97 Audio

Wybierz: Panel sterowania/Dźwięki i urządzenia audio/Głos. Wybierz urządzenie domyślne dla głośnika i dla mikrofonu. Ustaw głośność wszystkich urządzeń na maksa. Teraz wykonaj Testowanie sprzętu zgodnie z poleceniami. Będziesz wiedział co jest grane.

Na Skype w czasie połączenia kliknij na małą ikonkę słuchawek - na dole. Tam też wybierz urządzenie audio i ustaw głośność słuchawek i mikrofonu. W czasie rozmowy będziesz mógł widzieć pulsujący wskaźnik działającego urządzenia.

można nikt ci nie broni leniu :stuck_out_tongue: