Skype sam zmienia status! co się dzieje?

Witam. Od kilku dni mam cholerny problem ze Skypem :evil: Na moim pc Skype uruchomiony jest non stop po 10-15 godzin dziennie. Zawsze mam status DOSTĘPNY. Niestety od tych kilku dni Skype SAMOCZYNNIE zmienia sobie mój status w sieci! Tzn. ja u siebie na pc widzę swój status jako DOSTĘPNY, a już moje kontakty widzą mnie jako…NIEPODŁĄCZONY! Mało tego, ja w TYM czasie nie dostaję wówczas pisanych do mnie wiadomości tekstowych (czatów)! Dostaje je dopiero wtedy jak ponownie będę w sieci DOSTĘPNY. Doszło do tego, że swój status sprawdzam na innym domowym kompie, ps3 albo telefonie, bo na moim pc DOSTĘPNY! Kiedy na innym urządzeniu sprawdzę, że w sieci dla innych mam NIEPODŁĄCZONY wystarczy, że na sekundę zmienię swój status na np. “ZARAZ WRACAM” i już wszystko jest OK. Do czasu…Ten problem występuje o różnych porach, czasem co 2, czasem co 7 godzin (tak było przed chwilą). Szlag mnie trafia, bo czasem czekam na ważne info, cenniki, kontakt klientów lub zwyczajny kontakt znajomych, widzę siebie DOSTĘPNY, nikt nie pisze i nie wiem czy zwyczajnie nikt nie pisze czy Skype szaleje i pisane do mnie czaty dostane później z adnotacją, że np. “ta wiadomość jest starsza niż 3 godziny.”

Pisałem do Skype i próbowałem się dodzwonić = bez efektu. Świeży system XP z Sp3. Nic w tym czasie nie ściągam z neta, łącze Neo 6mb. Wersja Skypa 3.8.0.188 używam jej od dawna, ponoć najbardziej stabilna. Przeinstalowanie nic nie dało. Oczywiście w opcjach Skypa mam zaznaczone, żeby po iluś tam minutach nie zmieniał statusu itp. Ludu kochany pomóżcie, bo różne cuda widziałem i czytałem ale to… :expressionless:

ps. jest mała nadzieja, że…to nie tylko u mnie właśnie 2 inne osoby piszą, że są dostępne, a ja widzę ich jako niepodłączonych…

Tomi915 , proszę zapoznaj się z tą stroną oraz tym tematem, a następnie popraw tytuł tematu, używając przycisku ac7a4cd89050aa6e.gif