Skype wyłącza się


(Tadeks) #1

Proszę o pomoc. Co zrobić z programem SKYPE. Zaraz po uruchomieniu wył an cza się samoczynnie. Teraz mam wersję 2.00.43 i nawet sekundy nie siedzi na pulpicie. Wcześniej miałem 1.4.0.84 i był otwarty trochę dłużej, ale nie na tyle, aby dało się coś z nim pracować.

Może coś mam zmienić w ustawieniach, albo z czym się on może gryźć?

Dla uzupełnienia Windows XP SP2.

Za wszelką pomoc dziękuję. :slight_smile:

Tadek


(Duch) #2

jakieś błędy jakieś komunikaty czy coś :?

skan na szkodniki :!:


(Tadeks) #3

Otwiera się tylko okno powitalne, program i “ucieka” do zasobnika. Po najechaniu myszą na ikonę ta też znika. Tak można bawić się nawet cały dzień. Nic przy tym nie wyświetla o błędzie.


(Myszonus) #4

skan na szkodniki :!: :!: - wrzuć loga z HijackThis


(lazikar) #5

W podglądzie zdarzeń zobacz co za błedy generuje. :slight_smile:


(Gloomm2005) #6

Witam

Mam dokładnie taki sam problem :frowning:

Zauważyłem że jak skasuje wpisy w rejestrze dotyczące skype uruchamia się a wyłącza gdy ktoś próbuje dodzwonić się do mnie.

Myślę że to problem Słuchawkowo-mikrofonowy czyli sterowniki ewentualnie DirectX.


(system) #7

Ale ktoś moze do ciebie dzwonic bz problemu, wszystko idzie przecież na jacka, z tą róznica ze dzwięk idzie ale żadne użadzenie z niego niekorzysta bo niema niczego podpiętego.

Rozumując dalej, podlączenie czy odlączenie słuchawek nic nieda.


(Gloomm2005) #8

Zgadza się odłączenie słuchawek n i c nie da.

Chodziło mi o stery lub DirectX. (Wymieniłem i nic) :evil:

Ważne podczas włączania skype migną na moment ikony na pulpicie (ciekawe) czyżby grafika :?

Ten problem poruszyłem na innym forum ale i tam nic!

moim zdaniem to wina systemu WINDOWS porada format c: itd

Pod LINUXem śmiga :lol:


(Agawiep) #9

ja mialam ten sam problem ale wydaje mi sie ze to wina wersji… bo jeszcze pare dni temu mialam wersje 1.4.71 o ile dobrze pamietam (a korzystam ze skypa juz dosc dlugo) i zachcialo mi sie aktualizacji… i dzisiaj wlasnie zaczely mi sie te cyrki z wywalaniem… zainstalowalam wiec jeszcze raz 2.0.0.79 ale to samo wiec sprobowalam z 1.4.0.84 ale tez wywalalo… wyczyscilam klucze w rejestrze ale to dalo tlyko tyle ze nie wywalal od razu tylko jak sie jakas akcja pojawila na skypie (typu rozmowa, pojawil sie kontakt czy autoryzacja)… i juz mialam sie poddac… ale zainstalowalam jeszcze raz 1.3.0.57 bo akurat tylko taka z wczesniejszych mialam na kompie i dziala… byc moze ze wersja 1.4.0.71 tez bedzie dzialac ale na dzisiaj juz nie chce mi sie walczyc moze jutro sprobuje :slight_smile:


(Tadeks) #10

Dzięki maajami.

Po Twojej odpowiedzi problem się skończył. Zainstalowałem wersję 1.2.0.48 bo taką najstarszą udało mi się znaleźć

i dopiero teraz zobaczyłem jak działa SKYPE.

Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam

Tadek :slight_smile:


(Gutek) #11

Sa tez inne starsze - http://www.idg.pl/ftp/wersje.asp?sys=mac&id=524 - TUTAJ


(Bartass86) #12

A ja slyszalem ze wlasnie ta wersja Skype’a jest troche wadliwa i czasem sie sama wyancza - dlatego uzywam starszej