Skype


(iGreq) #1

Siema mam problem,

Gdy chce do kogoś zadzwonic z Skype, albo ktoś chce ze mną rozmawiać

po 1s po połączeniu wyskakuje mi błąd:

bad10ov.th.jpg

Podczas rozmowy testowej (echo123) występuje ten sam bład :frowning:

Słuchawki są dobre, testowane na innym sprzęcie

W "rejestratorze dzwięku" windows wszytko jest wporządku (nagrywanie dzwięku, odtwarzanie)

W panelu sterowania wykonałem też "testowanie sprzętu dzwiękowego"

i wszystko gra.

WinXP sp2, nanowsza wersja Skype (na Becie to samo)

Program był reinstalowany kilka razy, bez skutku

Kod błędu to:

error=6101

errormsg=Problem z urządzeniem odtwarzającym (10019)

os=5.01.2600 (Dodatek Service Pack 2)

version=2.0.0.63

loggedin=

account=

audio=Input audio devices : C-Media Wave Device , Output audio devices : C-Media Wave Device 

xpicf=

ce=AccountManager: skypename='(null)'

Backbone: stack=29 compiled=200512190955 (release build) uptime=0:18:00

FBCM-proxy: HTTPS proxy=0.0.0.0:0 (detected) SOCKS proxy=0.0.0.0:0

FBCM-stats: direct: tries:331 success:42 tcpconnected:42 tcprecv:2 tcpconnerrs:289 lasterr:0

FBCM-stats: https: tries:289 success:0 tcpconnected:0 tcprecv:0 tcpconnerrs:289 lasterr:0

FBCM-stats: http: tries:289 success:0 tcpconnected:0 tcprecv:0 tcpconnerrs:289 lasterr:0

HostScanner: lastProbingFailed=0 probeFreq=5 parallelConns=10

HostScanner: resetCount=3 timeMs=23604 tcpMode=0 tcpFbMode=0 netDetected=1

HostScanner: hosts=88 probes=21 responses=5 obFails=0

HostScanner: conns=1 proxyConns=52 connEstablish=1 connTerminations=0

Inet.bandwidth: curIn=0, curOut=0, maxIn=14702, maxOut=14702, maxRt=14702

Inet.firewall: tcpIn=0xaaaaaaab udpIn=0xaaaaaaab udpOut=0xaaaaaaaf

Inet.listener: port=15098 (TCP+UDP) maxSockets=1000

Localnode: connectionStatus=CONNECTED

NatTracker: natType=3

last server error = err: 0, ip=0x00000000, port=0x0000

file=file error: 0/0 ()

(M a x) #2

problem leży po stronie karty dzwiekowej a dokładniej jej sterowników - Skype nie moze znaleść mikrofonu albo głośników zresztą poczytaj Tu


(iGreq) #3

M a x dzięki, poczytałem troche stronke którą podałeś, zmieniałem sterowniki, jednak to nic nie dało :frowning:

Dodam że rozmowy głosowe w programe Spik działają dobrze.