Słaba głośność dźwięku

Witam!
Ostatnim czasem wymieniłem mojego asrocka na gigabyte model ga-970a-ds3p.

Po wymianie płyty zauważyłem, że dźwięk jest dziwnie cichy. Spróbowałem przeinstalować windowsa a także sprawdzić efekty dźwiękowe jednak nie było tam nic, co mogło by zmniejszać głośność dźwięku.

Podczas oglądania filmów na Youtube oraz słuchania spotify mam ustawioną głośność na 100% jednak podczas gdy wchodzę do cs:go przy normalnej głośności(1.0) czuje, jakby mi miało rozsadzić uszy.

Co jest nie tak?

A testowałeś na innych grach czy jest podobnie jak w CS ? Z tego co piszesz to w systemie jest ok więc to raczej gra ma jakiś wpływ na tą sytuację.

Tak samo w GTA V.

Właściwości Głośnik/Słuchawki ,klik na Rozszerzenia , dodaj ptaszek do Equalizer , klik na “trzy kropki” … :wink: poniżej i podnieś wszystko na powiedzmy 90% daj jakąś chwytliwą nazwę i klik na zapisz. Będzie głośniej.

A stery wgrane?

Zależy mi na jakimś permanentnym a nie chwilowym rozwiązaniu

Gdybym nie miał to bym chyba nie słyszał dźwięku :grinning: Automatycznie zainstalowały mi się stery realtek`a podczas instalacji Windowsa

To są stery Windowsowe i musisz wgrać od Realtka
(http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsCheck.aspx?Langid=1&PNid=24&PFid=24&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3&GetDown=false)

Mam stery realteka wgrane przez windows. Mam menadżer realteka itd.

Solved: Zmieniłem OS na Win 7.