Po podłączeniu laptopa DELL p143g do inncyh monitorów (testowane na 3 sztukach) na drugim monitorze jest bardzo kiepska jakość, szczególnie widać przy korzystaniu z excela. Rozdzieloszść jest ustaiona dobra, nie wiem co może być przyczyną ? Kable też testowałem różne
Naciskałeś na monitorze taki przycisk aby Ci „wyrównało” obraz?
Nie mam takiego przycisku, przejżałem wszystkie opcja na monitorze, niestety również nie ma tam takiej ocpji. Przeszedłem wszystkie opcje w monitorze, włącznie z resetem do ustawień fabtycznych i niestety nic nie pomogło
Może karta graficzna w laptopie zdycha i ledwo daję radę obsługiwać wbudowaną matrycę (CPU niby jest o rok starsze od całego laptopa).
W jaki sposób ten obraz jest zły? Dasz radę zrobić zdjęcie tak aby było widać ten problem?
@Bradlee niestety na zdjęciu nie widać różnicy, litery/kształty na monitorze są nie ostre, mają pikselozę - tak chyba bym to opisał
Czy drugi ekran jest ustawiony jako rozszerzenie pulpitu, czy jako duplikowanie?
Podłączasz poprzez HDMI? No to może sam kabel jest wadliwy, warto sprawdzić, skoro na kilku monitorach jest tak samo.
Czy jeśli ustawisz ekran jako jedyny problem nadal występuję ? Jaka jest rozdzielczość ekranu?
sprawdzane na dwóch różnych kablach i dwóch różnych monitorach
Chyba jesteśmy blisko, kiedy powielę ekrany a nie rozszerzę problem nie występuje
Rozdzielczość natywna?
Czy to monitor czy TV ?
Monitor
A jaka jest rozdzielczość ekranu laptopa?
zarówno wyświetlacza jak i monitora 1920x1080
Jak wyglądają u ciebie zaawansowane ustawienia skalowania? Czy przełączenie tego włącznika coś zmienia?