Słaba wydajność w gta

Proszę o najszybszą pomoc bo na początku miałem w gta po 100 fps na ultra teraz nawet na średnich mam ledwie 60 -50
mój pc
gtx 1660
8gb ram 2400 mhz
procek amd ryzen 5 1600 six core
dysk m2 500 gb
win 10 home

Sprawdź temperatury jakiś programem typu HWinfo i po odpaleniu go oraz godzinie grania wrzuć screen z wyników, fajnie jakbyś nagrał krótki filmik lub chociaż screen z gry z odpalonym MSI Afterburner lub innym programem do monitorowania zasobów komputera.

to pobiore msi afterburner a mógł bym sprawdzić na overwatchu to czy lepiej gta

Chyba lepiej GTA, Oerwatch wydaje mi się aż tak nie męczyć kompa.

masz narazie overka

w tym samym miejscu, czy pustynia vs miasto?
RAM masz w 1 vs 2 kościach?

2 dwóch kościach tylko pustynia ma 80 fps

a zostaw otwarty menadżer i zrob wjazd do zatłoczonego miasta.
Zobaczymy jak skoczą %.

No to chyba już sam widzisz “problem”, może wcześniej nie doinstalowałeś tyle syfu, może nie miałeś tylu rzeczy pootwieranych, ale gra się dusi na 8 GB RAM… trzeba dołożyć lub wywalić wiele rzeczy. :wink:

ok !

A na pewno zamknąć przeglądarkę w tle :wink:

mam takie pytanie jeśli do 2 kości ram po 4 gb dam jeszcze jedną po 8 gb to będzie działać

Działać będzie, ale stracisz trochę FPS, w porywach nawet 10%. Chyba, że zamienisz 4GB na 8GB to wtedy tylko połowę tego (w teorii) stracisz.

W tym konkretnym przypadku strata duala raczej zostanie zrekompensowana.

Ja bym raczej wsadził 2x8 lub 4x4, jako, że Ryzen, to platforma na dłuższy czas i kiedyś ponad 16 możesz potrzebować jeszcze. Tak na 30%. :wink:

W sumie nawet i tak wyjdzie na + :smiley: zapomniałem o głównym temacie :stuck_out_tongue: