Słabe dżojstiki w SE z serii "K"

czy to prawda ze kazdy Sony Ericsson z serii “K” ma slaby dżojstik?nie mowie tu np. o K300i bo o tym ze w nim dżojstik to porażka wie każdy

ja mam SE K700i ,jest do bani dżoj chce kupić inny telefon,ale żeby nie miał dżoja zamontowanego,wszyscy mi go odradzali,jak kupiłem to ok miesiąc dobrze chodził,a teraz nawet niema jak wiadomości przesuwać itp :evil: PO PROSTU -ODRADZAM TE TELEFONY!!

Złączono Posta : 15.10.2007 (Pon) 8:52

PODOBNO KAżDY :!:

Nie prawda, miałem SE K500i przez 3 lata i joystisk ani razu nie zawiódł, teraz mam K610i, żadnych problemów.

Problemów z joystick’ami nie mieli również moi znajomi

Po prostu, kto dba ten ma

Mój K800i śmiga aż miło i żadnych problemów z joystikiem nie miałem.

Prawda jest taka, że K300 i K700 (i kilka innych jak np: k500 itd.) maja joy’e starej daty = z początków produkcji inaczej mówiąc “beta testy” o ile można to tak nazwać. Aktualnie nie ma tego problemu o ile się dba o telefon, jeżeli nie używamy go jako worka treningowego ani produktu za pomocą którego będziemy testowali wytrzymałość ścian i podłóg to nie ma czego się obawiać.

Jest tak: Nawet jak masz walnięty joy po miesiącu-2 to oddajesz do serwisu i tam ci montują lepszego. Moja siora tak miała. 2 tyg i po joyu, ale po serwisie joy służy jej już prawie rok.

a każdy z moich znajomych ,narzeka,że prawie 3 razy wymieniali joja,i zawsze psuł się,woleli sprzedać takie tele,jak sie denerwować,i tyle razy,na dzoje wydawać i wymieniać co trochę :wink:

Złączono Posta : 15.10.2007 (Pon) 14:11

oczywiście chodzi o model k700i tego co ja mam i chcę go się pozbyć,i w życiu takiego nie kupować nawet za grosze :twisted:

Złączono Posta : 15.10.2007 (Pon) 14:14

który model?? SE??

Złączono Posta : 15.10.2007 (Pon) 14:16

ile jej powiedzieli za wymianę??

No fakt Ci którzy nie dbają o telefony to właśnie mają problemy z dżojstikami w SE. Ale sa tacy, którzy dbają a same się psują.

Ja dbam więc mi działa :slight_smile:

Mam Siemens’a CXT70 i użytkuje go już od ponad 2 lat i jak narazie ZERO problemów, zresztą Siemens’y pod względem bez awaryjności dżojstików wypadają bardzo dobrze :slight_smile:

Czyli śmigają ile fabryka dała :D:D

na 99% nie mają wbudowanych dżojstików a w SE są.

ja mam ten sam model około roku a mam go z drugiej ręki (jest z 2004 roku) i jakoś działa lepiej nawet niż w nie których k750i. kto dba ten ma to jedyny słuszny wniosek

JA DBAłEM,TYLKO SMS-Y CZYTAłEM,ITP;I SIę ZEPSUł .MOżE NAPRAWIE,OPłACAM MI SIę??

Co to znaczy nie mają wbudowanych dżojstików ??

chodziło mu o to, że większość (prawie wszystkie) simensy nie mają joystiku.

Co do SE, nie chodzi tu o to, czy sie o niego dba, czy nie. Ja miałem k700i, który na wyświetlaczy ma dwie nie wielkie ryski. Wygląda jak z salonu. Co z tego? po roku działał jakby chciał a nie mógł. Wydaje mi sie, że te joystiki sie zużywają a nie psują… Ja często komy używałem (zwłaszcza na początku) Jak w te wakacje pojechałem na kolonie to każdy grał w mojego sony ericssona (dzień w dzień, mniej więcej 12/24 godzin). Po tym wszystkim kompletnie mi joy nie działał (dbaliśmy o telefon…)

W tych nowszych telefonach to samo… Dobrą alternatywą jest wymiana joy’a. Koszt tej operacji drogi nie jest. Ogólnie SE jest fajny… Tylko gdyby nie ten joy’e, byłby najlepiej sprzedawanym telefonem na świecie (bo chyba ciągle nokia króluje)

no fakt nie każdy siemens ma wbudowany dżoj ale większość tak :slight_smile:

w SE zauważyłem, że też nie wszystkie modele mają dżoje ale większość modeli ma.

No i tu masz racje :wink:

ehh… dzisiejsza technika…

Intel Pentium 4 - 2.66 GHz, Kingston 512 MB DDR, Western Digital - Caviar 160 GB, GeForce 2 mx 100/200 32MB, LG Flatron 795FT - 17", nagłośnienie: zestaw 2.1 - Creative T3100

Ja mam k800i i wszystko smiga elegancko.

Ja nigdy nie dbam o komórki ;] zawsze nosze swoją bez etui z metalową zapalniczką zippo w tej samej kieszeni ;] po pół roku każda moja komóra wygląda jakbym ciągnął ją za samochodem po betonie ;D

miałem już:

k610

k700i

mam k750i

w żadnym nigdy nie zawiódł joy ;] a wszystkie nadal są używane w moim domu przez różne osoby ;]

według mnie nie ma lepszych komórek niż sony ericsson ale może sie po prostu przyzwyczaiłem albo mam fart że nie siadają ;]

Nie, to przesadzone farmazony głoszone przez zazdrosnych psychofanów Nokii :slight_smile:

Miałem cztery “K” i z jednym tylko miałem mały problem.

nie tylko w serii K joy-e nie za dobrze dzialaja :wink:

posiadam poczciwego T630 ;] i rowniez joy juz nie dziala tak jak trzeba. Musze pomagac sobie przyciskami, ktore sa z boku telefonu

To zależy od modelu w k310i jest słaby dżojstik,a np w k750i jest bardzo dobry.

To dla przykładu przytoczę taką historię

Mój kuzyn kupił sobie k750i i joystick mu padł po 2.5 miesiąca użytkownia.

Natomiast mój kumpel ma k750i już z rok i joy mu nigdy nie padł.

Wszystko zależy jak się użytkuje telefon. Jedni dbają inni niszczą