Słaby dzwięk po formacie


(Azbwcx) #1

Witam! Mam spory prolem z dzwiękiem. Przed formatem był on wyraźny/mocny i nawet jak wszystko miałem na maxie(basy głośność) to było słychać wszystko płynnie. Zrobiłem formata, miałem dość spory problem z zainstalowaniem dzwięków. Próbowałem instalować wszystkie wersje sterowników. Aż się wreszcie udało dzięki pomocy ludzi z tego forum(^^). Ale dzwięk jest do d***. Wszystko tak jakoś "chropie", dzwięk jest słaby, nie słychać basów(jak je podwyższam, to wszystko chropie tak że sie słuchać nie da). Kolejny problem to ten, że w panel sterowania nie mam ani ikony realteka ani takiej rzeczy "menadźer efektów dzwiękowych"(nie wiem czy to potrzebne ale zawsze było). Wczoraj kiedy wbiłem na dzwięk i urządzenia audio, i chciałem dodać ikonę głośności na pasek, to wyskoczył błąd że czegoś brakuje. Jak wbijam na pogram files do folderu realtek i klikam na rtlcpl to wyskakuje błąd "EQ initial fail! !!


(Toffik325) #2

Spróbuj przeinstalować sterownik, jak nie pomoże, spróbuj zainstalować ten z płyty (chyba dostałeś płytkę ze sterami?), jak to nie pomoże ;p to spróbuj zainstalować te sterowniki, co Ci dawały świetny dżwięk.

Przed każdym instalowaniem nowych sterowników, pamiętaj usuwać stare.

BTW: Nie usuwaj sam sterowników, tylko z: Panel Sterowania>dodaj/usuń programy>"nazwa sterownika">usuń. Wtedy uruchomi Ci się deinstalator i usunie wszystko.


(Azbwcx) #3

Te które są zainstalowane to te z płytki.....


(Toffik325) #4

To są te, co dawały świetny dźwięk?