Witam mam problem jestem posaiadaczem routera TP-Link TDw8901G. Mam takie pytanie, ten router jest tak słaby czy po prostu mam coś źle ustawione w opcjach tego routera gdyż zasięg gubi kilka metrow od routera…
Z tego co widze w menadżer sieci to mam w zasięgu dwa tp linki , jeden za scianą odległość na pewno nie większa jak 5 metrów 3 kreski , drugi w mieszkaniu po wyżej odległość od mojego laptopa około 10 metrów 1 kreska mam też znacznie odległe linksysy pierwszy około 25-30 metrów full zasięg , drugi w innym bloku obok mojego odległość od mojego laptopa około 70-80 metrów 3 kreski mocy , więc można stwierdzić że tp link jest ogólnie słaby i widocznie przeszkadza mu byle co co stanie na drodze fali radiowej. jeżeli ustawienia nie były zmeiniane to na default router ma ustawienie sygnał transmisji na full , ale te full na tplinkach to i tak tylko 50 metrów bez przszkud po drodze
o to naprawde mnie pocieszyłeś heheheh :PP czyli nie ma opcji powiększyć zasięg wogle wyjde na klatke z komorką i raz mam zasięg raz nie, w laptopie też raz mam raz nie … Czyli ogollnie router do dupy.
– Dodane 13.03.2010 (So) 13:39 –
Jeśli jest możliwość wymiany anteny to polecił bym zainwestować w dobrą i zmienić z doświadczenia wiem że dobra antena ( nie licząc dobrego routera ) poprawia zasięg w budynku .
Inwestować w antenę do TP-Linka? Może już lepiej kupić nowy router?
Czyli w ustawieniach nie da rady nic pozmieniać ?