Śledzenie aktywności internetowej programu

tak jak w temacie szukam programu do śledzenia aktywności internetowej wskazanego programu.

Rozumiem, że Windows? Co Ci nie działa w netstat?

Wystarczył disconnect i uBlock i adsense mnie nie śledzi w Firefoxie.

A mam malutki programik, niecałe 100KB z nirsoftu - http://www.nirsoft.net/utils/cports.html

Spolszczenie na dole i programik, aż do windows 10. Pobiera się, wypakowuje, zawartość spolszczenia wkleja do folderu programu. Potem usuwa się zipy, folder spolszczenia.

W folderze programu uruchamia się cports.exe - i uruchamia się np Firefoxa. No, lektury masa. Same śledzie - śledzenie aktywności programu, ale wg hostów. Patrz tu: http://prntscr.com/8wyzmk

Zaznaczony z dobreprogramy, jakby co, też śledzi aktywność programu. Wolno mu, a co.

Jakby co, to mnie adsense ukarało* ponad dwa lata temu:

Nie chodzi mi tu o adsense to był przykład, chcę poprostu sprawdzić z jakimi serwerwami łaczy się program przy uruchamianiu gdyż rejestruje wtedy duży skok aktywności internetu. netstat -f daje ale przy uruchomieniu programu netstat pokazuje USERNAME *.* tak z 15 razy i się zatrzymuje. Program wyglada obiecująco już go sprawdzam

Niestety powyższy program nie jest dobry program który sprawdzam korzysta z procesu explorer.exe dwm.exe i kilku unknow wiec nie mogę poblokować go w zaporze chodź też to zrobiłem

Program podany wyżej nie jest idealny nie wyłapuje wszystkich czynnosci trzeba recznie odswierzać a automatyczne jest możliwe tylko co najwcześniej co sekundę, zauważyłem, że netstat wyłącza się po uruchomieniu tego programu i nie da się tego używać gdy program jest aktywny. Netstat jest duzo lepszy od tego programiku bo wyłapuje każde połączenie. Zdaje się że wykrywa też na podstawi aplikacji systemowych czy dla nich połączenie z internetem jest dostepne, rezultaty przyniosła blokada portu 443 i 80 ale jak wiadomo internety wgl nie działają :stuck_out_tongue:

tcpmon, Net Balancer, InSSider i inne na downloadcrew.com w zakładce network