Rozważam ostatnimi czasy zakup słuchawek, które najlepiej żeby posiadały również funkcję aktywnego tłumienia szumów. Niestety, budżet nie daje zbyt dużego pola manewru, tak czy inaczej wyłoniłem dwie kandydatury - Marshall Major II (Bluetooth) oraz Philips SHB8850NC. Na korzyść tych drugich przemawia aktywne tłumienie, jednak mam wątpliwości co do jakości produktów tej marki - korzystając z nich dotychczas miałem okazję spotkać się z nienaturalnie i nieprzyjemnie napompowanymi basami, które do muzyki metalowej/rockowej/punkowej nijak nie przystają. Ponadto kształt poduszek i mała średnica może przyczynić się do spadku komfortu korzystania z nich. Rozwiązanie Marshall zdaje się być pozbawione tych problemów - średnica wynosi 40mm, wątpię by powielały brzmieniowe trendy Philipsa. Pragnę jednak zwrócić się z prośbą o zaopiniowanie do specjalistów - zastrzegam jednak, że znacznie droższe alternatywy nie wchodzą w grę, jestem za to otwarty na coś tańszego - musi to jednak obsługiwać zarówno łączność BT jak i analogową.
1 polubienie
Czy w przypadku Bluedio, odtwarzanie przy kablu powinno działać również przy rozładowanej baterii?