Słuchawki do 250 zł

Witam wszystkich forumowiczów!

Ostatnio rozglądam się za słuchawkami przewodowymi nausznymi do szeroko pojętego „słuchania muzyki” z komputera i telefonu. Moją uwagę zwróciły trzy modele, a mianowicie Sennheiser HD 300, Audio-Technica ATH-M20X i Sennheiser HD 400s. Z tych modeli przemawia najbardziej do mnie Audio-Technica ze względu na długość przewodu mi najbardziej odpowiadającą.
Chciałbym jeszcze od siebie dodać, że lubię wyważone brzmienie dźwięku z lekką dominantą basów.
Co sądzicie o tych modelach? Czy warto zakupić któryś z tych modeli, a może celować w coś innego? Mile widziane opinie z autopsji :wink:

A o przedłużaczach słyszał?
Chyba że chodzi o krótkość.
Wybieranie po długości kabla to zły pomysł.

Ze słuchawkami jest tak, że każdy ma trochę inaczej zbudowany aparat słuchowy, trochę inaczej słyszy dźwięki, trochę inne tony sprawiają mu przyjemność a innych wolałby słyszeć mniej

Dla przykładu swego czasu kupiłem słuchawki +/-500zł polecane przez kolegę w zachwycie i mające maks w opiniach a dla mnie ich dźwięk był zbyt płaski.

Zachwycony za to byłem dźwiękiem słuchawek ze sklepu z podzespołami dla serwisów RTV i majsterkowiczów. Słuchawki były w cenie < 100zł. Totalnie nieznana japońska firma. Po prostu musisz wybrać to co dla Ciebie brzmi najlepiej. Jeżeli chodzi o długość kabla, to kupisz przedłużacz za kilkanaście zł Przedłużacz do słuchawek - Niska cena na Allegro.pl

Najlepiej przetestować w sklepie jeżeli jest taka możliwość. Z telefonem się da, z komputerem już gorzej. Można też wybrać opcję zakupu na Allegro z darmowym zwrotem do paczkomatu - w razie czego.

No i ostatecznie w przewodowych nie bez znaczenia jest źródło dzwięku. Moje przewodowe grają inaczej podłączone do laptopa i inaczej do karty dzwiękowej w PC. W pewnym sensie z tym jest lepiej w bezprzewodowych bo mają przetwornik/wzmacniacz dzwięku zawsze ten sam - wbudowany w słuchawki. No ale to zupełnie inna historia i inna problematyka.

Ja mam Marshale na kabel, grają strasznie dołem, ale mi się podobają, polecam