A czego chcesz od słuchawek jak bardziej sprecyzujesz jakiej muzyki słuchasz to uda sie wytypować ten model który lepiej gra w tych barwach.
Ja na przykład myślałem kiedyś przy wyborze pomiędzy AGK a ISK ale wybrałem akg bo ma bardziej klarowny dźwięk i bass jest taki bardziej krótszy-punkowy jak by bez subwoofera na głowie.
Bo lubię słuchać ambient i elektronikę i nie chce aby bass mi zagłuszał muzyke w tle.
Jak chodzi o muzykę w terenie to preferuje słuchawki zamknięte aby odizolować hałas od otoczenia i w drugą stronę.
Z tych 2 twoich propozycji powyższych wybrał bym isky
Muzyka jaką słuchama to rock i metal.
A co do ISK i AKG to to są stego co mi wiadomo duże słuchawki studyjne a mi chodzi o coś małego, składanego z futerałem. Coś w stylu połączenia isk (futerału ,padów na całe
Uszy ,wymiennych kabli) oraz takich lekkich małych składanych sennheiserów
Do 250 zł najlepsze są Creative Aurvana Live. Jeśli chcesz najlepszej jakości i basów to lepszych nie ma. A jeśli zamiast dźwięku ważniejszy jest dla ciebie wygląd to nie wiem czy ci się spodobają.
@neomatrix1
Creative to taka mass produkcja słabej jakości przereklamowane coś jak Lenovo w hipermarketach.
@strejteg
Wszystkie te 2 modele co poleciłeś to własnie są takie duże nauszne, a raczej wokół uszne te ISK własnie mają skopiowany styl od starych akg z pałąkiem.
To ja nie wiem które składane słuchawki będą dobrze brzmieć jak isk spytaj na forum audio fanatyk tam są ludzie co mają dobre obycie na co dzień z sprzętem audio więc może coś doradzą konkretnego.
A co do innych (wybranych przez Ciebie czy proponowanych przez innych) masz taką wiedzę? Nie zaproponowałem Ci ich ze względu na “fajny wygląd”… Pogooglaj a się przekonasz.
Bez kabla patrzyłbym pomiędzy Sennheiser 4.40 HD oraz Edifier W830BT. Oba zestawy są słuchawkami bezprzewodowymi z możliwością grania na kablu.
Ja osobiście posiadam te drugie… kupione z myślą słuchania na kablu, ale używam tylko na BT - komfort na maxa, a bateria zawsze ponad 80 godzin + solidny futerał (jakbyś chciał widzieć coś więcej, daj znać)