Witam!
Chciałem się dowiedzieć jakie słuchawki są najlepsze do grania, głównie w FPS’y… Chodzi mi o słuchawki do +/- 100 zł, z porządnej firmy. Mam na oku Creative FATAL1TY Gaming Headset co o nich myślicie? Z mic’iem oczywiście…
Witam!
Chciałem się dowiedzieć jakie słuchawki są najlepsze do grania, głównie w FPS’y… Chodzi mi o słuchawki do +/- 100 zł, z porządnej firmy. Mam na oku Creative FATAL1TY Gaming Headset co o nich myślicie? Z mic’iem oczywiście…
FATAL1TY to fajne sluchawki ale sa strasznie małe. Chodzi ci cos z mic czy moze byc bez?
ja doradzam coś z sennheiser’a, bardzo doba firma, lepsze od creaivów.
Tak, z mic…
A ta firma Steelpad jest dobra? Bo słuchawki z parametrów widzę, że lepsze…
ja mam CRTIVA FATLITY i sa fajne… ;] sobrze dzialaja i sa wygodnuiutki ;]
Tak, możesz zbierać na 5H zamiast tych 4H
Raczej tyle kasy nie uzbieram i nie chcę tyle wydawać… Chyba te 4H wybiorę… MOŻE KTOŚ JE MA?? PISAĆ
Aż się specjalnie zalogowałem…
ŻADNE FATASHITY
ludzie którzy polecają te słuchawki chyba nie słyszą…
w dosłownym rozumieniu
A to dlaczego?
Creative w ogóle się nie nadaje to robienia słuchawek… nie ta dziedzina
praktycznie 0 sceny, przestrzeni, sztuczne dźwięki, wszystko się dzieje między instrumentami… w głowie
Wyjątkiem są tylko Aurvana Live! tylko dlatego bo robi je Denon.
Wtej cenie Koss UR 40 albo Philips shp2700 będą idealne, ew HD202
A co na temat Steelpad’ów H4?
– Dodane 17.01.2009 (So) 23:56 –
Ale one są bez mic’a… AleHD202 najbardziej mi odpowiadają…
Oj tam to nie problem. Nie ograniczaj się tak że musi być mic bo jest baaaardzo małe pole manewru… można dokupić zalman mic1 i masz dopinany do słuchawek (nie trzeba się schylać)
A no to dziex, fajny pomysł z tym Zalman’em…
BIGAlus, poczytaj viewtopic.php?f=19&t=276710 i posłuchaj się rad ludzi, którzy się trochę bardziej na dźwięku znają.
Osobiście jestem tego samego zdania co noname321, brać jakieś HD202 + ten mikrofon od Zalmana i będzie git.
Co do HD202 to czystość dźwięku na pewno jest, nie jest to jakaś zbitka dźwięków i bas również jest (a nie dudnienie) ale brakuje środka… ja byłbym za UR-40/Philips SHP2700
Jestem w posiadaniu Philips SHP2700. Naprawdę dobry dźwięk, polecam, szczególnie, że nie kosztują dużo.
A jak z HD201, miał ktoś porównanie? Bo rozumiem, że HD202 przy porównaniu z tymi Philipsami SHP2700 wypada słabiej (bo UR-40 to jednak ponad te 100zł)?
HD201? totalna beznadzieja, zero basu, grają tak jakbyś jacka nie do końca wsadził we wtyk