Słuchawki do grania

Witam,

W najbliższych dniach musze kupić słuchawki głownie do grania, jednak czasem posłucham na nich muzyki. Sluchawki będą podpięte pod integre Realtec ALC888, nie mam możliwości podpięcia karty dzwiekowej, ponieważ gniazda PCI Express są zasłonięte przez chłodzenie karty graficznej :confused:

Maxymalna cena słuchawek to ok 200zł

Z mikrofonem czy bez?

A ja polecam dwie firmy: Sennheiser i Koss. Wybierz jakiś model z tych i będziesz na pewno zadowolony:) I nie warto płacić za sam napis w stylu “4games”.

Tu masz poradnik - jakie słuchawki wybrać do grania > http://www.techfanatyk.net/wybieramy-sluchawki-do-cs’a-za-100-200zl-–-krok-po-kroku/

Wytypowałem:

Koss HQ2

Creative Aurvana Live!

AKG K512/514( ktore lepsze?)

AKG k99

Koss UR40

Które?

Z zamkniętych to Koss HQ2 będą wg mnie najlepsze. Jak chcesz słyszeć jeszcze trochę otoczenia wokół ciebie, poza grą to AKG99 (z tych co wytypowałeś). Ja bym brał Koss HQ2;]

Uszy nie będą sie pocic w nich? Integra do nich wystarczy? Pytam o HQ2

Zintegrowana muzyczna? Hmm szczerze mówiąc nie wiem, lepiej dokupić, ale najpierw kup słuchawki a później kartę muzyczną;) Nie powinny się uszy “pocić” :slight_smile: Zawsze możesz też kupić poduszki do słuchawek takie jakie ci pasują;)

Masz błąd w temacie sł u chawki a nie słóchawki

stanek dzieki za zwrócenie uwagi:) pisalem szybko:P

Karty niestety nie bede miał jak dokupić bo jak mówie wszystkie gniazda do których mógłbym podpiąc karte zasłania chłodzenie grafiki, chyba że znasz karte na PCIe x16?

Karty nie moge wpiąc w inne wejscie ponieważ musiałem kawałek obudowy wycinac bo chlodzenie wystaje… nie zamierzam dalej ciąć

To coś nie tak z tym chłodzeniem u Ciebie skoro musiałeś obudowę ciąć. Za duże wybrałeś:) Chyba aż tak grafika Ci się nei grzeje że wsadzasz tam gigantycznych rozmiarów układ chłodzący:) Mi wystarcza na grafice oprócz standardowego chłodzenia dokupione radiatorki na pamięci grafiki i jeden dodatkowy wentylatorek do wyciągania powietrza z obudowy (podkręcany pc a temp niższe niż bez podkręcania i bez tego wentylatorka:)).

NO ja mam Accelero TT Pro na HD 4770 + mocne oc :slight_smile:

Wystaje mi to ze 2 cm poza karte i musiałem ciąć, a zajmuje karta łącznie 3sloty

Jakbym to przeniusł na inny slot to nie miałbym do czego przykrecic dzwiękówki nawet,a w dodatku nie mam tyle kasy na dzwiekówke. A są jakieś słochawki jak HQ2 tyle że bez mikrofonu? bo ja juz mam osobiście dwa…

A może podaj budźet ?

Jest podany w pierwszym poście 200zł

Oczywiście im cena niższa tym lepiej. Powtórze że karta dzwiękowa jest zintegrowana Realtec ALC 888

znalazlem jeszcze cos takiego:

Creative Sound Blaster Tactic 3D Alpha/Sigma

Sorki ,nie zauważyłem . Powiem ci że jak nie zamierzasz w przyszłości wymienić karty to nie ma co kupować super dobrych słuchawek . Mój typ to Koss UR40

No właśnie wiem, myślałem nad nimi ale wygląd mnie lekko odstrasza. A Plantronics Gamecom 367? Miał ktoś te sluchawki? Z wyglądu mi sie podobają, czytałem recenzje i na integrze grają już dobrze.

Dodane 25.12.2010 (So) 9:52

zamawiam słuchawki Gamecom 367 temat można zamknąć