Witam, dzisiaj sięgając po ipoda zauważyłem, że jedna słuchawka jest zniszczona (rozpadła się). Jeszcze dzisiaj mam zamiar zamówić jakieś inne słuchawki, ale w tym temacie (sprzętu audio) moja wiedzia jest niewielka. Jestem pewien, że już pojawiały się takie tematy ale ceny i sprzet sie zmieniają.
Do rzeczy: Na słuchawki jestem w stanie wydać około 30zł. Chcę, aby były to słuchawki douszne.
Dużo pozytywnych komenatrzy dostaje model Creative EP-630
tym bardziej, że jest okazja, aby kupić je taniej.
Jednak niepokoi mnie fakt iż impedancja tych słuchawek wynosi 16Ohm’ów, a Ipodowska 32. Gdzieś wyczytałem, że może to doprowadzić do uszkodzenia słcuhawek bądź odtwarzacza.
Jak to jest dokładnie i ewentulanie jakie macie propozycje?
Na w miare grające doki należałoby wydać przynajmniej 2 razy więcej. Ale przy tak ograniczonym budżecie to za bardzo wyboru nie ma, tylko EP-630. Są to słuchawki dudniące z pseudobasem który zakrywa sporą część średnich tonów i w których nie ma czegoś takiego jak (potocznie mówiąc) góra. Jak nie słuchasz żadnej ambitnej muzyki, tylko techno i jesteś totalnym bassheadem (czyli nie ważna jakość, ważne żeby porządnie uderzyło) to w sumie możesz brać, w innym razie odradzam. Jeżeli chodzi o przenośne playerki, słuchawki itp to polecam forum.mp3store.pl, przejżyj dział testy i recenzje.