Mam problem od kiedy kupiłem hyperx cloud 2, jak próbuje podgłośnić mikrofon (który działa, ale bardzo słabo mnie słychać) na pilocie od słuchawek to nic się nie dzieje, jak wejdę we właściwości tego mikrofnu to suwak od poziomu czyli głośności jest ustawiony na minimum i jest zablokowany, nie da się nic zrobić. Jak podgłaśniam słuchawki to działa wszystko tak jak powinno, a z mikrofonem jest problem, mam najnowsze sterowniki dźwięku do mojej płyty głównej. Jakieś pomysły jak to naprawić?
Ten typ tak ma. Słuchawki są podpinane po USB i poziom głośności reguluje się z pilota, a nie w systemie.
Hyperx najpierw wydał słuchawki, a potem poprawkę do nich w formie firmware.
Pobierz sobie najnowsze firmware do nich:
https://www.hyperxgaming.com/en/support/technical/downloads/87040?product=hscp&filename=CloudII_FW_Update_0005
Po kompletnej instalacji odłącz i podłącz na nowo je.
Podobno dodano nawet piknięcia, żeby było słychać, że zmieniając na pilocie coś się w ogóle zmienia.
Dodatkowo możesz użyć tego equalizera do pobicia poziomu głośności mikrofonu:
Mam robić też to ze sterownikami co jest na drugiej stronie? Bo nie zadziałała sama instalacja i odpięcie i wpięcie usb
Nie - pierwszy link to jest do oprogramowania w słuchawkach (układowego) - uaktualnienie.
Jeżeli dźwięk z mikrofonu nadal byłby za cichy to możesz pobrać equalizer z drugiego linka i podbić poziom głośności jeszcze w nim.
Chodziło mi o drugą w stronę w poradniku do instalacji, pierwsza część to instalacja tego programu od nich i update, a druga to usunięcie sterowników z menadżera urządzeń i reset kompa. Zrobiłem to wszystko i nic, dalej podgłaśnianie na pilocie nie działa
To nie wiem. Ogólnie z tymi słuchawkami dużo osób ma problem i jak wpiszesz w wyszukiwarce to 3 główne porady to uaktualnienie firmware, a druga to użycie equalizera (tu masz jeszcze skórkę do niego: https://sourceforge.net/projects/peace-equalizer-apo-extension/), trzecia trochę bez sensu to kupienie rozgałęźnika typu “Y” i podpięcie ich po zwykłym jacku 3.5mm, ale wtedy traci się virtual surround.
Virtual surround to te 7.1 na pilocie? To też mi chyba nie działa wgl.
Dobra jednak działa te 7.1, ale z mikrofonem jest problem bo mnie w grach prawie nie słychać
Chociaż po update firmware powinno się dać używać suwaka do zmiany głośności mikrofonu w Windows.
Da się, ale dopiero po usunięciu sterowników do dźwięku, nie mam pojęcia dlaczego. Do zamknięcia, dzięki za pomoc