Oczywiście, że są słuchawki półotwarte.
https://www.tophifi.pl/aktualnosci/sluchawki-otwarte-polotwarte-i-zamkniete-roznice-wady-i-zalety-poszczegolnych-rozwiazan-1
taaaa, a jak dasz grubszą flanelę na siatkę to będą ćwierćotwarte
Ale dość tych teoretycznych p**rdół , moja propozycja na pierwsze porządne słuchawki do domu co nie zrujnują kieszeni i nie połamią się po tygodniu , oczywiście do domowego wzmacniacza a nie srajfonu :
https://kropka.audio/test/sluchawki/test-superlux-hd330/2/
Z tej strony dowiedziałem się, że najlepsze dla mnie będą słuchawki: ISK ISK HD9999. Czyli właściwie te które sam znalazłem i na 99% jeżeli do poniedziałku nie znajdę ciekawszej opcji zaopatrzę się właśnie w ten model.
Dopiero więcej sensownych modeli można wybrać przy 1,2k zł ale wiadomo to są już poważne zakupy i do tego jeszcze jakiś wzmacniacz DAC itp wchodzą w dodatkowe kolejne koszta.
Jeszcze byłą by opcja ze słuchawkami dokanałowymi ale na pewno nie będą grać znakomicie z racji miniaturyzacji ale też potrafią wyciszyć otoczenie jak sie włoży bezpośrednio do ucha i przy okazji przejściówki czy wejścia można podłączyć do telefonu czy innego odtwarzacza mp3 i iść na dwór np takie FiiO FH1 za 360zł okolo https://www.ceneo.pl/59111526
Miałem to samo i nabyłem drogą kupna HyperX Cloud Silver - nie mogłem trafić lepiej.
Też fajne. Zapoznam się z recenzjami w weekend. Widzę jednak już na wstepie że ludzie polecają bardziej wersje black zamiast silver. Cena ta sama a większe wyposażenie dodatkowe.
Zdaje się, że tam są dodatkowe welurowe nauszniki - warto.
Jeżeli chodzi o Edki W800 chcę coś dorzucić.
Mam je już dość długo i są naprawdę niepokonane w swojej cenie a i sporo wyższej.
Przed świętami jednak kupiłem takie same dla córki.
Jak się okazuje albo Edifier wydał jakąś odświeżoną wersję albo x-kom pcha podróbki.
te nowe oddałem następnego dnia, wykonanie na spory minus, gorsza jakość aż bije po oczach, poduszki tak miękkie że za rok nie będzie ich wcale, wnętrze wyścielone kawałkiem czarnej firanki…
Pudełko zupełnie inne, inne parametry sprzętu począwszy od połowę mniejszego deklarowanego czasu pracy.
nie próbowałem dochodzić co nie poszło, dlaczego tak to wygląda, czy firma kaszanę zrobiła czy coś innego zaszło.
Swoje stare polecam z czystym sumieniem, to te z 75 godzinnym czasem pracy.
Nowe mają 35h, w sumie chyba tylko po tym można je rozróżnić i nie polecam.
To musiałaby być impedancja liczona w setkach omów. Ogrom słuchawonów na rynku to 32 ohmy - ja korzystam z 60-ohmowych HyperX i integra w lapku czy Xperia spokojnie dają radę je napędzić. Z reguły - im większa impedancja, tym mniej szumów/zakłóceń.
@sidkwa Zapomniałem napisać, byś sobie jeszcze przejrzał ofertę Takstara - to Chińczyk klasy premium brandujący swoje wyroby np. dla Kingstona (vide marka HyperX). Mają bardzo dobre opinie. Spotkałem się również z opiniami, że im większa średnica membrany w słuchawkach tym bardziej naturalny bas.
Z tej firmy byłbym zainteresowany kupnem tych słuchawek:
https://www.morele.net/sluchawki-takstar-pro-82-srebrne-1753096/
Recenzje na necie są pozytywne. Widać jednak, że firma ta chyba nie jest dość popularna wśród zwykłych użytkowników. Brakuje mi opinii w sklepach internetowych ludzi którzy je kupili i tego jak oceniają produkt. Na przykład ISK jest chyba dużo bardziej popularne bo w takim morele czy xkom jest ponad 100 opinii od ludzi którzy je kupili.
ISK bedą lepsze jakościowo i masz odłączany kabel oraz dodatkowe pady…
Panie Kolego - słowo klucz to “HyperX”. Porównaj. A co do modelu, który wskazałeś (bardzo dobry wybór, imho), pozwolę sobie zacytować fragment opisu:
Poprzednik w postaci modelu PRO80 został na tyle doceniony, że QPAD , HyperX czy ISK na jego bazie wykonali swoje produkty, które doskonale przyjęły się wśród użytkowników.
Nie chcę zakładać nowego tematu, więc zapytam tutaj. Przesiadał się ktoś z AirPods Pro na AirPods Pro 2? Myślę o zakupie, ale nie wiem, czy realna różnica w ANC i jakości dźwięku jest duża i czy jest przez to sens wymieniać teraz, czy czekać aż baterie zdechną i dopiero wtedy wymieniać