Witam. Mam kartę dźwiękową Creative X-Fi SB Surround USB, która leży obok monitora i mam wpięte do niej głośniki 5.1 (model głośników do problemu chyba nie jest potrzebny). Do tej karty wpinałem również słuchawki Creative Fatality (dźwięk mi wystarczał). Ostatnio słuchafony mi się popsuły i wziąłem tych, co używam do telefony a więc Rocat Syva. Kiedy wpinam te słuchawki Rocata do karty Creativa to dźwięk jest dziwny, jakby leciał przez wodę czy coś. Problem nie jest w słuchawkach, bo wpięte w złącze w obudowie komputera dają dźwięk normalny. Również dodam, że kata nie jest popsuta (na słuchawkach siostry sprawdziłem i działa ok).
A do którego złącza podłączasz słuchawki? Nie masz włączonych jakiś efektów dźwiękowych? Czy przypadkiem te słuchawki z telefonu nie są wyposażone także w mikrofon?
Sprawdziłem to też u siebie - posiadam dokładnie ten sam model karty dźwiękowej. Po podłączeniu zestawu słuchawkowego z telefonu LG w słuchawkach pojawia się ogromny surround. Jedynym więc rozwiązaniem problemu jest zmiana słuchawek na inne.