Słychać dzwięki z komputera (problem z miks stereo?)

Chciałbym prosić was użytkowników forum, ludzi jakże wyrozumiałych i tych z poczuciem obowiązku pomocy względem bliźnich ; ) o tą jakże ratującą mnie z opresji pomoc.

Przechodząc do sedna sprawy mianowicie całym winowajcą jest prawdopodobnie program obsługujący kartę dźwiękową czyli Realtek.

Dwa dni temu zupełnie “randomowo” nie było słychać mojego mikrofonu przez jakikolwiek komunikator głosowy.

Więc postanowiłem pomieszać wszystkie opcję jakie można było ruszyć i znaleźć przyczynę problemu. Zaradziło to pierwotnemu problemowi jednak wystąpiły “powikłania” ; ). Znajomi narzekają na echo oraz o odgłosy dobiegające z komputera w formie “muzyki z gier”, “klikanie myszką” i tym podobne.

Ogólnikowo wyjaśnili mi, że sprawa leży w opcji pod nazwą Miks Stereo i kazali mi ją wyciszyć. Jednak kiedy wyciszam tą funkcje(opcje) dalej nie słychać mnie przez mikrofon. Z góry dziękuje za wyrozumiałość .

Moja płyta główna to ASRock G31M-S R2.0

System operacyjny : XPmini ( z okrojonymi funkcjami, bibliotekami etc.)

Na Twoim miejscu to bym usunął całkowicie i zainstalował na nowo, przy okazji aktualizując do najnowszej wersji…

Po reinstalce domyślnie powinno być wszystko w porządku

Jest z tym problem ponieważ nie ma exe do uinstallu a w “Dodaj usuń programy” nie da się tego usunąć z niewiadomej mi przyczyny ; O

Również nie mogę otworzyć menadżera zadań … to irytujące i jeśli nie znajdę przyczyny będę musiał zainstalować Windowsa na nowo …

Jak to nie możesz otworzyć menadżera zadań?

Być może masz jakiegoś wirusa… ale z tym to później

Usuń Realteka programem Revo Uninstaller http://www.dobreprogramy.pl/Revo-Uninst … 12741.html

foczasty ,

Zapoznaj się z tematem i popraw tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało przeniesieniem tematu do Kosza.