Smart TV Sony Android - czy warto?

Witam.

Obecnie posiadam 4-letni Sony z serii Bravia, jeszcze z ich starym, tragicznym smart TV, z czasem reakcji ok. 2 - 3 s. Z tego, co wiem teraz Sony przesiadło się na Androida. W związku z tym pytanie do właścicieli. Czy system na obecnych telewizorach działa szybko. Czyli natychmiastowa reakcja po wciśnięciu przycisku na pilocie. Czemu Sony? A dlatego, że mają domyślną opcję wyświetlania napisów do filmów z USB na ciemnym tle (coś, jak w VLC Media Player).

Mam XF9005 i działa wolno natomiast jakość obrazu jest świetna.

To Android, więc szybko nie będzie. Powiem szczerze, nie pamiętam który mam model, ale coś z końca tamtego roku. Na początku były problemy - a to czasami nie było głosu, czarny ekran, brak możliwości zmiany kanału, konieczny był restart całego TV. Po ostatniej aktualizacji problemy zniknęły.

Nie pchałbym się w TV z Androidem, wolę kupić odpowiedni TV (bez zawężania do grupy z Androidem) i do tego TvBoxa, bądź coś co może robić za nettopa, za którego od biedy może robić nawet starszy netbook/notebook. Do niego dokupujesz AirMouse i możliwości masz nieporównywalnie większe.

A moze to wina soniacza. bo u znajomych, co maja np. Samsung lub LG aplikacje działają “na dotyk”.