Smartfon do 600zł do gier

Witam

Potrzebuje telefonu żeby działały płynnie nowsze gry np. Hunry Dragon

Czy do 600zł znajde taki telefon?

Samsung Galaxy J3 (2017)
Motorola Moto G5S
Xiaomi Redmi 5

Dzięki. A Z Huawei coś polecasz?

Nie lubię tej marki więc nie :wink:

A czy jakbym zwiększył budżet do 1tyś zł to byłby większy wybór?

Tak i to o wiele

A mogę poznać 2-3 propozycje?

Jasne. Jeśli tak podniesiemy poprzeczkę to od razu wpada nam więcej interesujących modeli. Warto zainteresować się m.in:

• ASUS ZenFone Max Pro M1 (mała dopłata)
  • Nokia 6.1
  • Xiaomi Redmi Note 5
  • Samsung Galaxy J7 2017
  • Xiaomi Redmi 5 Plus

Poszukałbym czego z Xiaomi, wydajnościowo wypadają najlepiej. Do kwoty 1 tys. wyłapiesz redmi note 5 który świeci np. w sferisie. Duzy ekran, Snapdragon i pojemna bateria z Quick Charge 3.0.
Powyżej kwoty 1k. wyłapiesz A2 z czystym systemem, wydajnościowo też wyglada ok.

Tutaj myślę że nawet warto by było kupić Mi A2 w wersji 4/32 GB, mieści się do 1000 zł, a jednak ma mocniejszy procek i układ graficzny od RN5. Minus jedynie taki że nie posiada możliwości rozszerzenia pamięci o kartę sd, a dla niektórych 32 GB jest niewystarczające.

Jest jeszcze jeden minus w Mi A2 względem Redmi Note 5 z punktu widzenia smartfonowego gracza - bateria. 3000 mAh oferowane przez Mi A2, to jednak trochę mało, zdecydowanie lepiej wypada tutaj piąta odsłona serii Redmi Note z akumulatorem 4000 mAh. Różnica w wydajności, choć rzeczywiście na korzyść A2, nie rekompensuje, wg mnie, takiej różnicy w żywotności.

Po części masz rację, choć z drugiej strony jeśli ktoś jest smartfonowym graczem to pewnie pod ręką ma przynajmniej jednen powerbank żeby dodać urządzeniu trochę energii :wink:
Dodam też, że Mi A2 obsługuje już Quick Charge w wersji 3.0, w RN5 jest to wersja 2.0. Według producenta 3.0 potrafi ładować do 38% szybciej od 2.0, więc tutaj nawet częstsze doładowania akumulatora nie powinny być większą przeszkodą.

mam one plus one kiedyś telefon nie do zdobycia.

jak możesz faktycznie zwiększyć budżet, to weź note 5, albo mi a2 tutaj są na promocji 100-150zł taniej z oficjalnej polskiej dystrybucji