Witam, mam prośbę szukam smartfonu tak do 600zł. zależy mi żeby płynnie chodził, jakość rozmów była dobra, robił w miarę dobre zdjęcia no i miał niezły wyświetlacz, miał Wi-Fi, system windows lub android , na grach mi nie zależy. Znalazłem Lg Swift L5 ale jest też nowszy LG optimus E900(z windowsem) albo Nokia Lumia 610 (też windows) a może jakiś inny do 600zł, byle był nowy, używki nie chcę.
Znalazłem jeszcze SAMSUNGA ACE s5830 wszyscy go chwalą i LG_E610_SWIFT_L5
L5 to szmelc, nawet się na niego nie patrz, już lepiej kupić Zte Blade 3 albo Huawei G300. W tej cenie można też dorwać Lumię 710 (ale stary Windows). Samsung GT-S5830 Ace to także szmelc, lepiej kupić Ace 2. W sumie w tej cenie możesz kupić dowolny smartfon, ale koniecznie z rozdzielczością wyświetlacza minimum 800x480px - te z Androidem będą wszystkie podobnie przymulać (w miarę szybki Android to wydatek ~1000zł), a WP 7.8 będzie szybki, ale “upośledzony” (choć do Twoich wymagań powinien wystarczyć). Jak połazisz po komisach GSM to może uda Ci się dorwać ZTE Grand X IN - na Allegro są tylko za 700+zł - ostatnio na forum się ktoś chwalił, że kupił go za ~450 zł w komisie.
Dzięki za pomoc, chyba zdecyduje się na telefon z WP 7,8 tylko który Nokia Lumia 610 czy LG optimus L7, E900 mają podobne parametry za dużego wyboru nie ma , na allegro poszła właśnie Lumia 800 za 612zł. z przesyłką
Ja od siebie polecę Lumię 610 - używałem jej przez 5 miesięcy, bateria trzymała bardzo długo jak na smartfona (5-7 dni przy rozmowach, sms-ach, WiFi, połączeniu internetowym w telefonie, grach, przeglądaniu internetu), jakość dźwięku bardzo fajna, dobre słuchawki w zestawie. Minusem (każdego telefonu z Windows Phone na pokładzie) jest to, że trzeba używać Zune, aby przenosić pliki z telefonu na komputer i odwrotnie. Drugi minus (dla mnie nie był istotny, ale wypada wspomnieć), to brak wejścia na kartę pamięci. Mi osobiście te kilka GB w pamięci telefonu spokojnie starczyło. Zasięgu nie gubił, w słońcu też całkiem dobrze widoczny.
A, i gdybyś szukał Lumii 610, to nie przepłacaj - może i nowa kosztuje 600 zł, ale na tablica.pl znajdziesz telefony za 400~ zł z gwarancją minimum roczną, często półtora lub niemal pełną, sam swoją za 370 sprzedałem.
no jeżeli z androidem to Xperia J ma wersję 4.0 ale chyba gorszy wyświetlacz, przy Huaweiu G300 pisze że ma IPS ale android 2,3 no i na którym lepiej fotki wychodzą
Tylko nie wspomniałeś o wadzie fabrycznej wyświetlacza z którą producent nic nie potrafi zrobić -> odsyłam w google.
Xperia J powinna robić dobre zdjęcia, ale nie oszukujmy się, mało który Android robi bardzo dobre zdjęcia.
Jeśli autor ma możliwość dołożenia nie całych 100zł to najlepszym wyborem byłby Samsung galaxy Ace2 i8160, bardzo dobry wyświetlacz, dwa rdzenie, świetne zdjęcia, aktualizacja do JellyBean w kwietniu, porządna ilość pamięci RAM.
Wszystkie podane wyżej telefony to słabe mid-endy, z takimi bebechami, że każda włożono w nie kwota to strata pieniędzy.
Lumii 610 nawet nie komentuję, telefon z systemem na którym mało co da się zainstalować, a nie po to kupuje się telefon z systemem żeby nie korzystać z dobrodziejstw aplikacji.
Ace s5830 to niestety ale na te czasy trup, bez modyfikacji daleko się na nim nie ujedzie.
No ale się naoglądałem telefonów, zdecyduje się na soniaka: Xperia J, Xperia Miro lub Live With Walkman ten ostatni jest bardzo wysoko oceniany mimo że parametry ma gorsze od Xperi J i teraz nie wiem który kupić
Ja nie narzekam Nie ma pikselozy, dobrze reaguje. Jak chcesz coś z większą rozdzielczością i ekranem a podobnie wydajnymi bebechami to możesz jeszcze poszukać Neo V, Arc S.
Jak masz możliwość, to weź U, 2 rdzeniowy procesor, ale grafiki nie znam ( ST-Ericsson NovaThor U8500, dual core , 1 GHz, ARM Mali-400MP ), ja bym brał