Smartfon z androidem za 400-500zł

Cześć! jakiego fajnego smartfona z androidem możecie polecić do 400-500zł? Telefon dla nastoletniej dziewczyny, więc musi być dużo gierek także stawiam na android :slight_smile:

Czy taki HTC Wildfire S jest dobry?

Bez ARM v7 nie ma co się nastawiać na bardziej wypasione gry, a procesor, który oferuje ów telefon to Qualcomm MSM7227, czyli ARM v6. Więc nie wydaje mi się, by to był dobry wybór.

to co innego polecasz? czytalem w internecie że 150MB pamieci wew. to na aplikacje mało, ale z tego co widzę to większość telefonów na androidzie tyle ma, więc jak to jest?

W sumie zawsze pozostają aplikacje typu APP2SD, jednak nie działają na wszystkich telefonach. Poza tym zdaje się, że HTC Wildfire S nie ma wsparcia CyanogenMod, co w smartfonach w niższej półki jest dość ważne. Bo w końcu producent przestanie wydawać aktualizacje (do Wildfire S już dawno zaprzestał) i co wtedy? To już lepiej byłoby chyba kupić ZTE Blade - bebechy jeśli nie takie same, to wręcz lepsze. Chociaż i to nie jest najlepszym rozwiązaniem - ten sam procesor.

No niestety mam max 500zł… Czy najlepszy byłby ZTE Blade? A htc desire C? Nic z samsungów też nie podjedzie?

Ja bym poszukał Sony Live With Walkman, Xperia Neo V, Xperia Ray ewentualnie MINI PRO (sk17) - w tym przedziale cenowym mają najlepsze bebechy (Snapdragon S2 i Adreno 205) więc da się spokojnie pograć, do tego wszystkie mają ICS.

ZTE BLADE bez custom romów to niestety trup i staroć, a szczerze wątpię, że twoje dziewczyna będzie MODować telefon :wink:

Oczywiście, że ZTE Blade nie będzie najlepszym wyborem. Bez wątpienia jednak lepszym, niż HTC Wildfire S. Istotnie - ZTE Blade bez modowania to złom. Toż to nawet na stockowym romie nie obsługiwało procesora graficznego, który się w telefonie znajdował.

Zawsze mogę zrobić to ja :slight_smile: Ale kasy za dużo nie mam wiec większość to będą starocia :wink:

Więc szukaj te co podałem, spokojnie dostaniesz w tej cenie :slight_smile: Bez kombinacji te telefony są bardzo wydajne.

No ten walkman to za drogi ale z tej pozostałej trójki to który byłby najlepszy?

Walkman za drogi? o.O Ja kupowałem nówkę za 470zł.

One w sumie wszystkie mają identyczne podzespoły, różnią się tylko obudową ewentualnie wielkością ekranu :slight_smile:

Dzięki za odpowiedz!

A jesteś tego pewien? Z tego co ja znalazłem w necie to każdy jest z 2.3 lub 2.2

Ale już są dawno wypuszczone aktualizacje do ICSa :slight_smile:

aha, dzieki :slight_smile: A do aktualizaowania to jest jakiś program czy jak? Bo ja to w tym zielony jestem :smiley: i lepiej siedzieć na tym oryginalnym sofcie czy wgrać jakieś mody , romy czy coś takiego?

Do aktualizacji służy program Sony Update Service, który można zainstalować po podłączeniu telefonu do komputera.

Powiem tak, można spokojnie siedzieć na stocku bo działa dobrze, można też sobie zainstalować custom JellyBeana, który na dzień dzisiejszy działa bardzo dobrze. Twój wybór :slight_smile:

Patrzyłem te modele ale do 500zł to same używki i to mało :confused:

zerknij tu

http://forum.android.com.pl/f352/