SMARTWATCH niewidziany przez telefon

Mam taki problem mam zegarek smartwatch i zainstalowałem aplikacje w telefonie za pomocą której mógłbym się komunikować z zegarkiem i teraz cały czas próbuje połączyć się z zegarkiem i nie może a bluethot mam włączony i bleothot widzi zegarek.

Jest komunikat, że próbuje nawiązać połączenie z nazwa_zeggarka.

Za mało podałeś szczegółów.

Mój telefon to GAlaxy j4+(android), a zegarek to smartwatch I chodzi o to, że najpierw połączyłem przez androida do zegarka i próbowałem się przez tą aplikację połączyć i się nie dało połączyć i dopiero przed chwilą przyczytałem, że przez androida się nie można łączyć tylko bezpośrednio przez tą aplikację więc się z androida rozłączyłem i teraz łączę się przez aplikację, ale też się nie łączy.

Jaki smartwatch i jaką aplikację pobrałeś?

Aplikacja to Wear OS a smartwatch a zegarek nie ma informacji, ale teraz zauwazyłem ze jest informACJA, ŻEBY POBRAĆ Wear health nie wiem czy tamta aplikacja nie jest zła ?

Aplikację pobierasz od producenta zegarka, bo nie każda będzie z nim kompatybilna.

Może jednak znajdziesz pełną nazwę smartwatch?

Peła nazwa smatwatch to chyba sports/v5.0 5 9 6 C.
Zainstalowałem tą aplikację i nadal się nie może połączyć z zegarkiem i teraz jest komunikat skanowanie urządzenia na czerwono tylko było ostrzeżenie, żeby włączyć GPS i włączyłem i to samo.

Nigdzie takiego symbolu nie odnajduję. Jeśli nie znajdziesz co chcesz podłączyć, to raczej nie da się tobie pomóc. Przynajmniej producenta gdybyś znał to byłoby łatwiej.

Może zegarek wymaga wersji BT, której telefon nie udostępnia.

Jego telefon ma BT v4.2, a wątpię, żeby ten noname sprytny zegarek wymagał v5.0 :wink:

Byłem w komisie jakoś udału mu się połączyć i działa.

Rozsądnie byłoby spytać jak to zrobił, bo za jakiś czas znowu będziesz miał problem.

Zrestartowała zegarek.

Jak już byłeś w komisie, mogłeś zapytać się o nazwę/model/producenta smartwatch’a.

Wystarczy wejść w apkę, żeby zobaczyć z czym jest sparowany.