Kamil2993
(Kamil2993)
29 Wrzesień 2009 14:44
Siema , proponuje taki temat żeby każdy ktoś poszukał śmiesznych odpowiedzi w wątkach które kiedyś założyliście
No to ja najpierw :
Kiedyś miałem nick Kamil__________ nazywali mnie kamil z dłuugim nickiem.
Ale potem zmieniono mi na Kamil2993.
Wątek o zasilaczu :
http://i35.tinypic.com/2077ou1.jpg
zapraszam do zabawy Jak coś jeszcze znajde to wstawie.
P.S Jak możecie to obrazki wstawiajcie na tinypic.com ,
i potem kopjujecie " Kod IMG forów i paneli dyskusyjnych"
Przemo823
(Przemo822)
29 Wrzesień 2009 16:35
Heheh, u siebie nie pamiętam jakoś śmiesznych postów ale za to zapamiętałem pewną dyskusję na forum o2, w którym ktoś miał problem z napędem dyskietek FDD, temat założony baaaardzo dawno (chyba lipiec 2004r.) a wątek ciągnął się chyba przez 2 lata, a były tam takie perełki:
No widze ze z tematu dyskietki zrobił sie temat rzeka. Juz prawie wszyscy sie wypowiedzieli, elektrycy, hydraulicy… Czekamy jeszcze na wypowiedzi ufologów i kopaczy rowów melioracyjnych. A ten co pytał to juz dawno sobie w łeb strzelił
Niektórzy to nawet nie owijali w bawełnę tylko śrubociąg i jechane punkt po punkcie opisywali wymianę fdd, jak profesjonaliści i nie wiem jakim cudem można było przejść z tematu o dyskietkach na temat o kartach graficznych:
Mam kartę GF FX 5700 i wyswietla mi 256 kolorów. Mam tak ustawione jak oglądam obrazki w przegladarce IrfanView. Jak gram w GHOST RECON to sobie ustawiam na więcej kolorów to tak mówia fachowcy że to 16 bitowy kolor. Tylko dlaczego bitowy kolor? A jak w 3dmarku ogladam filmy to też mam ustawione na 16 bitów kolorów. Bardzo ładne filmy w 3dmarku mozna zobaczyc, zwłaszcza motylki, wodę, samoloty, Super film
a wszystko przez gościa, który chciał się dowiedzieć co zrobić ze stacją dyskietek bo mu nawalała
ps. niestety temat już nie istnieje, link ale jeśli ktoś go znajdzie,niech zapoda, może w archiwum gdzieś tam jest
Pablo55
(Pawbrotm)
29 Wrzesień 2009 16:59
http://web.archive.org/web/*/http://www … 52&start=0
Działają linki z 2005 i 2004 roku, ale nie udało mi się przejść do kolejnych stron.
jarekm26
(jarekm26)
29 Wrzesień 2009 17:31
to jest niewiarygodne, co ONI tam wtedy wypisywali…
:shock:
Czytałem na jakimś forum (linku nie pamiętam), że ktoś się pytał, jak się najlepiej zabezpieczyć przed wirusami. Pewien użytkownik doradził mu, aby
(to na pewno nie miał być sarkazm). Potem musiał zakładać nowy wątek, że nie może uruchomić kompa
A wypowiedzi usera Informatyk1996?
fiesta
(fiesta)
29 Wrzesień 2009 18:18
Swojego czasu gościła “specjalistka” od spraw bezpieczeństwa i hardware.
Takie drastyczne metody polecała innym userom:
post129245.html#p129245
To były stare dobre czasy.
Że o wypowiedzi z ostatnich dni:
nie wspomnę
Nie widziałem
Jakie pisał (albo sam znajdę)?
Albo jeszcze jedno:
Pewien user się zdenerwował, że mu dysk głośno chodzi. Rozkręcił i wlał oleju (może Kujawskiego? :D) i ponownie przykręcił. Osiągnął zamierzony cel: głośność dysku: 0 decybeli.
Ale nie chciał się odpalić
Albo tekst, który mnie dobił: Jak ściągnąć google na komputer?
marcin071
(Marcin Grelik)
29 Wrzesień 2009 19:06
@ Pablo55, Przemo823
Siedze i płacze ze śmiechu. :rotfl: Dzięki za link.
I to nie byle jaka, bo Zawód: serwisant Hardware
api
(Sitemaster)
30 Wrzesień 2009 09:07
Z ostatnich dni w temacie “sprężonego powietrza” sprezone-powietrze-chemia-t355111.html
lolerer700:
To że pisze “powietrze” to nie znaczy że jest czyste bez jakiś tam dodatków, propanu …etc. Zresztą tak dla ciekawości to w pojemnikach z takim powietrzem jest butan - to on daje ciśnienie… Bez niego byłoby tylko pssss. http://policyjni.gazeta.pl/Policyjni/1 , … puter.html Czyste powietrze nie spowodowałoby wybuchu podczas zapalania mieszanki w piecyku gazowym…
:lol:
jarekm26
(jarekm26)
30 Wrzesień 2009 15:40
to akurat ma miejsce w rzeczywistości, tak się właśnie dzieję z tymi głośnikami…
natomiast drugiego wątku kompletnie nie skapowałem,
przedziwny post…
Kpc21
(Kpc21)
3 Październik 2009 14:57
Ale nawet na pierwszej stronie tego tematu jest sporo “kfjatkuf”
Stacja dyskietek nie jest tania. Zapłaciłem w sklepie za stację LiteON x16 / x48 równo 100zł! Do FDD podłaczone sa dwa przewody jeden zasilający (chyba na stałe napięcie 24 V, to napięcie jest szkodliwe) a drugi przewód do przepływania danych. Kupując nowa stacje dyskietek to najlepiej do niej kupic tez sanki. Nie wszystkie nowe staccje pasuja do obudowy. Sanki bedę pasowac do wszystkich nawet tych najstarszych obudów. Wywal stacje z kompa, nie jest potrzebna. Stacja dyskietek to bardzo spowalnia komputer. Bez stacji dyskietek to nie uruchomisz komputera. Po naciśnięciu power, bios testuje wszystkie częci komputera. jeżeli bios nie wykryje stacji dyskietek to zatrzyma działanie komputera i na ekranie pojawi sie napis ERROR INSERT DISC. Nie załaduje się system. Stacja dyskietek musi być podłaczona do płyty głownej. Kupiłes złe dyskietki. najlepsze sa takie bez ruchomych części. Tylko ze ona maja podwyższoną pojemnośc do 120 MB. Usunięcie flopa może doprowadzic do uszkodzenia komputera. Chyba lepiej jest naprawić flopa niz uszkodzic cały komputer. Chyba bez flopa to nie bedzie działał komputer. Tak mi się wydaje. Najlepiej to by trzeba sprawdzić to na jakiejś stronie może http://www.chip.pl albo innej pozdro Proponuję, żeby kolega sprawdził to na stronie forum.dobreprogramy.pl Jak nie uziemiacie się to moze i was prąd kopnąc i możecie na zawsze zniszczyc komputer O ile to drugie jest możliwe, to to pierwsze jest znacznie bardziej prawdopodobne, kiedy się uziemimy, szczególnie w przypadku, kiedy sam komputer nie jest uziemiony. Wtedy prąd może nas "“kopnąć” już przy zdejmowaniu obudowy. Podobnie jest z tanimi zasilaczami codegen 350W za 100zł. Lepiej kupic chiefeca 360W za 430zł. trochę drogi, ale jest pewnośc że będzie stabilny. W przypadku zasilaczy kolega ma rację, ale stacja dyskietek nie jest tak niezbędnym elementem dla pracy komputera, żeby musiała być najwyższej klasy. Tym bardziej, że już praktycznie wyszła (wtedy, kiedy aktywny był tamten temat - może jeszcze wychodziła) z użycia.
Albo w dziale problemy (sprzed 10 minut):
:lol:
Kpc21
(Kpc21)
4 Październik 2009 15:13
post2322127.html
I w ogóle cała twórczość użytkownika gibaj . Na forum i na shoutboksie.
No cóż. Niektórzy tacy są
Cedar
(Cedar)
5 Październik 2009 10:20
" Jaki system operacyjny "
marcin071
(Marcin Grelik)
6 Październik 2009 20:35
Na forum PCF taki wątek znalazłem http://forum.pcformat.pl/thread-182213-page-1.html . Problem z odklejeniem płyty od gazety :whoeva: