Śmieszne wypowiedzi na różnych forach ;)

Kolega nie ma wstydu przed forumowiczami. :stuck_out_tongue_closed_eyes:

I ogląda TVN.

I koło plotki.

Forum pomocy Microsoft i Patryk G., który oczywiście pomaga: :rofl:

2 polubienia

Czyli nic nowego w Microsoft Polska. :smile: Podobny przypadek miałem z Microsoft i ich odpowiedzią zwrotną.

HP szkoli się u tych samych wodolejców :wink:

2 polubienia

No przecież rozwiązali problem.

2 polubienia

gruboigłowa to badanie histopatologiczne - pozwala ono określić charakter narośli i rozpoznać taka piersi.

Części mowy w ludzkich narządach…

Ciekawe czy Gosia miała tymczasowego “taka” w rządzie.

Wszyscy mieli w dowodzie osobistym ten sam błąd
Wszyscy mieli w dowodzie osobistym ten sam błąd

Ale clickbait…

Czemu clickbait? Nigdzie nie widzę tytułu, którego sam tu użyłeś, a oryginalny tytuł, to “Nie popełniaj tych błędów językowych”. No i to nie jest na forum.

oznaki zepsucia, natomiast przechowują tę samą rybę w temperaturze bliskiej zera świeżość utrzymuje się przez około pięć dni.

Analfabetyzm speców od korekty w tekście…

2 polubienia

Też bym tak powiedział, gdybym nie miał w ofercie światłowodu, a zależałoby mi na sprzedaży.

Ostatnio w Komputroniku pani szukała karty WiFi do kompa (stacjonarnego). Pan dał jej wersję na USB “bo szybsza”. Może i szybsza (pytanie od czego), ale uczciwiej byłoby powiedzieć “mam tylko takie na stanie”.

3 polubienia

Ja bym nie kłamał w żywe oczy.
Miałem UPC 250 Mbs, a teraz światłowód 50 Mbs od miejscowego dostawcy. Ping 0. Strony śmigają porównywalnie szybko. Na netflixie podczas oglądania stabilny ping 0. Nie doświadczam spowolnień. Do czerwca miałem stare okablowanie UPC - nawet był nadruk na przewodzie 2010.
Teraz nie stać mnie na UPC i… dzięki Bogu.

1 polubienie

Kłamią z prostego powodu: na stanowiskach konsultantów jest bardzo wysoka rotacja, a ich zarobki uzależnione są od aktywności. Jak nie naciągnie klienta na usługę, nie będzie miał premii. A potem szukaj wiatru w polu. Są bezkarni i dobrze o tym wiedzą.

4 polubienia

Śmieszne jest to, że UPC polikwidowali placówki, teraz mają tylko w dużych miastach. Po zgłoszeniu mają czas do trzech dni, a do tego modemowe ekipy następne parę dni - doliczyć awarię w sobotę, to wypada czwartek/piątek następnego tygodnia. A odbiór sprzętu - ich strona zawsze w budowie i trzeba się nakombinować, żeby odesłać. Sami też odbiorą za 50 zł.
A lidzie lezą na ich promocje na starych kablach :stuck_out_tongue_winking_eye:

Świeża perełka z naszego forum:

1 polubienie

Parę dni temu na innym forum:

1 polubienie

Tymczasem Organe chwali się… specjalnym certyfikatem przyznanym za wysoką jakość obsługi seniorów.

Z pomarańczy zrobili organki…

1 polubienie

Oferta sprzedaży płyty głównej nadal aktualna!

:joy:

2 polubienia