nowy10
(Nowy10)
11 Sierpień 2005 20:01
witam, zakupilem sobie sof2 golda, i sobie gram jednak na jednym serwie kika mnie i mam taki komunikat
serwer disconnected: You have been kicked via PunkBuster ( for 0 minutes)… PB INIT FAILURE
mam wszytkie mapki, map packi vgol1,2,3 punkbustera mam wlaczonego, ten serwer tez ma wlaczonego, nie kumam w czym prbloem, pilnie prosze o pomoc bo to jest niezliczny serwer z ta mapka
z gory dzieki
pozdrawiam
M11
(master)
11 Sierpień 2005 20:30
Musisz sobie zaaktualizowac PunkBustera…jest taki exe do tego pbweb.exe… wrzucach do folderu SOFa do PB i odpalasz
Swoja droga mam nadzieje ze masz orginalny serial bo jak nie to nic ci to nie da
PS. A co to za mapka ktora niby tak malo wystepuje ?
NUKEM
(NUKEM)
11 Sierpień 2005 20:53
A ten server to na OSP czy RoCmod stoi ?
Bo tak też miałem gdy miałem najnowsze OSP a server stał na starszej wersji. Wtakim przypadku musisz dołożyć sobie też taką wersję na jakiej stoi server.
nowy10
(Nowy10)
11 Sierpień 2005 21:52
gra oryginalna, 49 zl wybulilem
ta mapka to jest hf_subway zobacz sam jak masz fulla
w all znajduje tylko 2 serwery takie
A ten server to na OSP czy RoCmod stoi ?
a na to pytanie to niestety nie mam zielonego pojecia o czym piszesz
kupilem pare dni temu i jestem nowicjuszem
jak mozecie to pomozcie
pozdrawiam
Złączono Posta : 12.08.2005 (Pią) 0:32
to chyba chodi o tre mody? ale nie czaje o co z tym chodzi, ze wzgledow bezpieczenstwa nie instalowalem niczego co nie bylo na plytach
i mam allow download wylaczone, tak bylo z reszta ustawione zeby mi niepotzrebnych rzeczy nie sciagalo
Złączono Posta : 12.08.2005 (Pią) 0:33
gdzie ten plik exe jest ? u mnie w katalogu base czy mam sam go sciagnac?
M11
(master)
12 Sierpień 2005 08:23
Musisz sciagnac. Jesli masz swierzego SOFa to na bank PB masz nieaktualny. Ja sam nie wiem skad go mam. Daj maila to ci podesle to pare kilo wazy.
Potem najlepiej, jak juz wkoncu bedziesz umial grac to np: przed formatem kopiuj sobie zawsze katalog PB z sofa a po reinstalce przywracaj. Ja tak robie i nie mam juz problemow.
Tak jak NUKEM pisal moze tez to byc wina tego iz server ma wlaczone sprawdzanie sumy kontrolnej plikow SOF’a i stoi na jakis modzie ktorego nie masz.
Najlepiej sprawdz tez inne servery. Tak czy owak aktualizacja PB to pierwszy krok ktory bym wykonal, trwa to kilka sekund a eliminuje jedna potencjalna przyczyne
gl & hf
nowy10
(Nowy10)
12 Sierpień 2005 13:54
ok, przelij mi na maila, tylko niedobrze ze nie wiesz skda go masz?
nastronie sofa jeszce poszukam, o co chodzi z tymi modami? jakie sciagnac ???
pozdrawiam
Złączono Posta : 12.08.2005 (Pią) 15:54
nowy10@vp.pl
M11
(master)
12 Sierpień 2005 15:14
Specialnie poszukalem dla ciebie:
http://soldieroffortune2.filefront.com/ … ater;20190
Oto ten plik, oficialny od wydawcy PB zdaje sie, z bardzo znanej strony o SOF. Wszystko pewne i legalne
Ja swoj mam od kumpla a on zapewne sciagnal to wlasnie z tamtad.
nowy10
(Nowy10)
12 Sierpień 2005 16:35
wielki dzieki m@ster,
a wiesz o co chodzi z tymi modami??
instalowac to? to jest niezbedne? czy tylko jakies dodatki? na niektorych serwerach wsyakakuje mi ostzrezenie ze nie ma jakiegos mada
pozdrawiam
M11
(master)
12 Sierpień 2005 18:19
Mod - modyfikacja do gry. Z reguly zmienia pewne elemeny. Obecne dwa najbardziej popularne mody to:
OSP
i
RocMod
dodaja one w zdecydowanej wiekszosci ulatwienia po stronie serwera, jak tez kilka fajncyh rzeczy, np: nowy hud i statystyki na koniec gry
Te dwa akurat warto miec.
http://soffiles.com
tam szukaj.
Najnowsza wersja OSP to zdaje sie 1.0i
a RocModa to 2.1a
nowy10
(Nowy10)
12 Sierpień 2005 22:34
wileki dzieki jeszce raz m@ster
trszku juz wiem
trzymaj sie
pozdrawiam
Monczkin
(Monczkin)
13 Sierpień 2005 13:56
nie rób z siebie błazna :?
nie wiem czy wiesz, ale w niektórych działach punktacja nie działa - poczytaj, a później… :x
M11
(master)
13 Sierpień 2005 15:55
Hmm, byc moze… wlasnie ost. sam zauwazylem jak tworzylem topic. Ta, myslisz ze bede czytac instrukcje obslugi kazdego forum po kolei…
fiesta
(fiesta)
13 Sierpień 2005 17:03
Nie musisz, ale:
Monczkin:
nie rób z siebie błazna
a przeczytanie regulaminu znacznie Ci w tym pomoże. 8)
Plusikowe żebractwo nie leży w dobrym tonie na żadnym forum dyskusyjnym.
M11
(master)
13 Sierpień 2005 19:05
Regulam a instrukcja to co innego Bylem juz n tylu forach ze sadze ze wiem jak postepowac moze nie zawsze ale na ogol.
Moze faktycznie nie powininem tego pisac ale przeciez o nic sie nie prosze tylko tak to napisalem.
nowy10
(Nowy10)
14 Sierpień 2005 19:31
panowie nie chcialem wywolac tej klotni, plusik moge nacisnac tylko nie wiem gdzie
boczi
(boczi)
14 Sierpień 2005 19:40
W tym dziale nie ma takiej możliwości.
M11
(master)
15 Sierpień 2005 10:05
Nie nie, nic nie musisz juz jest ok