Potrzebuję programosa do overclockingu kart graficznych ATI Radeon z serii 48XX. Ważne żeby był jak najbardziej stabilny i niezawodny i żeby działał pod Windows 7 x64.
Sprawdź czy z Twoją kartą działa ATITool. Program od jakiegoś czasu nie jest już uaktualniany, ale może zadziała. Na Win7 ze starszą kartą ATI sobie bez problemu radzi i jest łatwy w obsłudze.
Najlepiej i najłatwiej użyć MSI Afterburner
ATITool nie jest na 64-bitowy OS, a MSI Afterburner nie może wyciągnąć więcej niż Overdrive w CCC.
Sprawdzałeś u siebie czy wiesz ze słyszenia? Bo Afterburner jest oparty Na RivaTuner a jeśli więcej nie wyciągniesz nim to i tym drugi nie zdołasz.
Sprawdzałem u siebie ale nie jestem pewny czy to był AtiTool czy Ati Tray Tools.
To jest duuża różnica ;]
AtiTool jest już od dawna nieaktualizwoany przez co niekompatybilny z nowszymi kartami i działa zarówno z Gefroce jak i radkami.
Ati Tray Tools natomiast jest cały czas aktualizowany i tylko dla kart ATI. Prócz podkręcania oferuje bardzo dużo rożnych opcji konfiguracyjnych
analogicznie dla Nvidii - NVTray a mało kto o tym wie jest podobny program. Niestety już od dawna nieaktualizowany a szkoda bo twórcy mimo, że zgapili chamsko wszystko Ati Tray Tools to i tak aplikacji byłą przydatna
Zainstalowałem Ati tray Tools i jest po prostu idealny, więc wychodzi na to że to AtiTool nie działa pod x64.
Polecam ATI TRAY TOOLS ,ma wbudowany benchmark,test błędów i artefaktów,dużo lżejszy niż CCC a ma te same funkcje ,zawsze zostają programy Riva tuner i Powerstrip,które także działają pod Kartami ATI.