Witam!
Jak to działa teraz z SE? Solid Explorer trzeba opłacać za każde urządzenie?? Jak wgram na nowy tel. lub jakiś starszy po kimś do zabawy, to muszę kupować osobno?? Kiedyś tak nie miałem. Pobrałem ze Sklepu Play i działał full - oczywiście raz zapłacony. Jak to teraz jest? Nie jest to spięte z Kontem Google? Jest jakaś osobna aplikacja - taka odblokowująca - jak Poweramp. Z góry dzięki
Nie wiem jak jest teraz, ale dawniej wymagany był Solid Explorer Unlocker do obu wersji (i Classic i tej z nowym GUI), które bez niego były trialem (czyli SE Unlocker płatny, a dwa pozostałe to triale bez unlockera). Żadnego przypisywania per urządzenie czy per konto nie było.
Jak kupowałeś w sklepie Google Play to jest przypisany do konta jakie używałeś podczas zakupu i powinien się aktywować na urządzeniu, które jest zalogowane na to konto Google. Czasami wyjątkiem jest ilość urządzeń na których jednocześnie używasz danej płatnej aplikacji.
Możesz też napisać do supportu apki, powinni sprawę rozwiązać.
Aplikacje z tak zwanym „unlockerem” podlegają cyfrowym licencjom konta Google. Te zakupione poza sklepem nie mają nic wspólnego z kontem Google.
Ja kupywalem w aplikacji, tam po lewej stronie w tym menu. No to jak ?
Sprawdź na koncie Google w zakupionych aplikacjach, czy widnieje. Jeżeli nie tzn. że aktywator nie jest cyfrową licencją Google na tą aplikację.
Kupiłem ten aktywator… Gdzie znajdę zakupione appki?
No nie wiem. Kiedyś chyba kupywalem wewnątrz SE. Teraz kupiłem unlocker i może będzie spokój.
Można było sprawdzić czy przy „unlockerze” było uruchom/zainstaluj.
Jak były to na koncie Google były wykupione i niezbanowane/cofnięte.
Sytuację gdy miałeś tryb bez dodatkowej apki można by zweryfikować w Google Pay lub na koncie bankowym jak używasz go zamiast zdrapek do doładowywania „salda Google”.
Nie pamiętam, jak to było. Pamiętam, że buła chyba promocja na Boże marodzenoe 2020 lub 2019. Kupiłem jakoś tego SE za 2 lub 3 PLN. Dobra, kupiony ten Unlocker, prędzej było zainstaluj lub kup, jakoś tak. Temat uważam za zamknięty.
Ten temat został automatycznie zamknięty 180 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.