[SOLVED] IE6 nie wyświetla obrazków

Witam!

Moja strona: http://www.speedyshare.com/files/27359982/STRONA.rar (do otworzenia lokalnie)

Po załadowaniu strony w Internet Explorer 6 trzeba akceptować format ActiveX (chyba ze wzgldu na obecność odliczania w js). Po akceptacji nie wyświetlają się żadne obrazki oraz tła na stronie. Co może być przyczyną? Firefox i IE7 wyświetlają stronę jak należy.

Proszę o pomoc, strona ta jest pracą domową i zostało mi jedynie 5 dni.

Może trza porzucić w końcu IE6…?

Proste… przestan korzystac z IE6 … to jest juz zabytek. Szczerze mowiac nawet nie pamietam jak on wyglada :o

Będąc uzytkownikiem IE6 jesteś najbardziej podatną grupą na ataki, złośliwe oprogramowanie, wykradanie haseł a również wolne i zawodne działanie tej przeglądarki.

Polecam Firefoxa lub Google chrome który jest ultra szybko i mało żerny jeśli chodzi o zasoby a przede wszystkim są to już bezpieczne i stabilne wersje.

Ja ostatnio instalowałem Windowsa 98 i system ten ma wgrany IE w wersji 5. Ta wersja okazała się totalną katastrofą na dzisiejszy internet. Brak wyświetlania jakichkolwiek obrazków, mnóstwo błędów na stronach internetowych i żadna strona nie chciała się załadować do samego końca. Po ulepszeniu do wersji 6 (wersja 7 już nie jest kompatybilna z WIN 98 i nie chciała mi się zainstalować) i po wgraniu starszych wersji flash playerów i różnych kodeków było minimalnie lepiej. Gdy natomiast zainstalowałem Firefoxa w wersji 2.0 (to była ostatnia wersja na WIN 98) wyświetlanie internetu odbywało się bez najmniejszego problemu.

Generalnie rzecz biorąc Internet Explorer w wersji 5 i 6 nie jest kompatybilny z dzisiejszym internetem. 12 lat temu te wersje wyświetlały internet znakomicie ale dzisiaj w 2011 roku internet potrzebuje naprawdę nowoczesnych rozwiązań przeglądarkowych.

Możesz nam powiedzieć czemu akurat musisz pracować w IE w wersji 6.0

nie

width="350px" height="219px"

tylko

width="350" height="219"

Tak, popieram to, trzeba raz na zawsze pozbyć się z sieci tego archaizmu jakim jest IE6, ale to jest praca domowa Loreno, a w szkołach czasem jedyną słuszną przeglądarką jest właśnie IE6.

Ta strona jest moją pracą domową do szkoły, a tam używa się tylko i wyłącznie Internet Explorera w wersji 6. Niestety to nie ode mnie zależy. Sam na co dzień używam Chrome. Z IE6 mam same problemy, widać to po tym temacie…

ra-v - To nic nie daje. Otwieram stronę (w IE6) i pokazują się obrazki na stronie (te 6 pulpitów), ale nie wyświetla się tło strony. Po odświeżeniu znikają nawet te pulpity i nie widać żadnych obrazków.

Mógłby ktoś sprawdzić jak strona wygląda na IE6? Może to coś z przeglądarką. Nic nie robiłem i po prostu stało się coś takiego.

Dodane 13.03.2011 (N) 15:21

Rozwiązałem problem.

Otworzyłem obrazek tła w gimp’ie i zapisałem jako png (mimo, że wcześniej też było to png) i wszystkie obrazki (łącznie z tłem) otwierają się również w IE6.