[Sony Ericsson] D750i vs. K750i

Jakie są różnice między tymi modelami :?:

Żadne

Złączono Posta : 24.02.2006 (Pią) 8:39

Telefon D750i jest sprzedawany wyłącznie w sieci T-Mobile i w jej sieciach partnerskich.

Szukanie nie boli. Modele wstaw sobie sam.

http://www.mobile.inspiracja.com/Sony_E … ,phone.php

:slight_smile:

http://www.mobile.inspiracja.com/Sony_E … ,phone.php

:slight_smile:

Chyba różni je tylko wygląd :smiley:

areh Ta strona Ery jest do…

Różnice są… :evil:

Tu napisane z wielkiej, a tu z małej litery :evil:

Dzięki za odpowiedzi.

Z tego co widzę to na szczęście potrafisz odróżnić wielką literę od małej i sam wywnioskować czy jest jakas różnica w funkcjonalności, czy nie.

te 2 fony czasami różnią się ceną. Jak się róznią pod tym względem to raczej k750i jest droższy

Ja polecam K750i jest po prostu ładniejsza a D750i to taka cegła :stuck_out_tongue:

Tak naprawde one roznia sie tylko tym, ze D750i jest jasny a K750i jest czarny i tym, ze K750i ma z tyłu klapke na aparat a D750i nie ma tylko ma sam goly aparat (ma chyba jakas zaslonke ale to nie to samo) I ogolnie K750i jest ladniejszy :slight_smile:

a moze ktos wie jak rozebrac k750i na czesci to znaczy dokladnie jak zdjac tylna obudowe po odkreceniu srubek??

lepszy jest k750i ma więcej funkcji i np. d750i niema lampy błyskowej a ten k750i ma :twisted:

chyba tych telefonów w ręce nie miałeś więc nie pisz głupot :!:

Mam D750i a kumpel K i nie ma żadnych zmian oprócz klapki na aparat

d750i ma możliwość obsługi kart pamięci do 2 gb a k750i do 1 gb.

k750i ma większy wyświetlacz (176x220) d750i(176x200) a poza tym są takie same ale ja bym wziął d750i

OTy - kosmos.

JNJN

hmm ja mam D750i i mam kartę 4GB i pięknie śmiga :wink: to jest wielka zaleta tych telefonów :), mogą mieć pamięć zewnętrzną rozszerzoną o 4GB (nie piszą tego na stronie ery ale jak poszperać to znajdziecie bardziej szczegółowe zestawienie :P) a obecne telefony na rynku tej możliwości już nie mają :P[co najmniej te najnowsze sony ericssony - ale jeśli się mylę to pięknie proszę o uświadomienie mnie;)]

Co więcej jeśli zaopatrzymy się w lepszej klasy słuchawki douszne walkman, to jakość muzyki, według mnie jest lepsza niżeli z niejednego mp3.[Podejrzewam, że przez to nowsze modele są ograniczone tylko do 2GB pamięci zewnętrznej i są na mini SD co podwaja ich cenę :stuck_out_tongue: nie koniecznie jakość - aby twórcy mp3 jakiś dochód mieli)

A to że praktycznie niczym się nie różnią to temu dowodzi fakt iż posiadają to samo oprogramowanie :wink: (banalny przykład :gdy dasz wyszukaj telefon przez bluetooth to moja komórka jest wyszukana jako K750i (co jest w ustawieniach automatycznych oprogramowania;) oczywiście jak się chce to można poszperać w samym oprogramowaniu (ale tego nie polecam laikom ze względu bezpieczeństwa :slight_smile: )))

Faktem jest, że K750i jest ładniejszy i delikatniejszy a D750i to jak ktoś wcześniej ujął - ‘cegła’ ma swoje duże zalety :stuck_out_tongue: W K750i bardzo często przez jego delikatność psuje się joystick, obudowa nie wytrzymuje upadku na beton :P(bo faktem jest ze zawsze na nasz pech kiedyś telefon musi spaść - jeszcze nie spotkałam użytkownika telefonu, któremu chociaż ten 1 przysłowiowy raz kom. nie spadł. Jeśli taki istnieje to pogratulować :smiley: ) A D750i jest nieco (niestety nie tak jak dawne niezniszczalne Nokie) wytrzymalszy. Mój wiele przeszedł i mam go już 2 rok. Nie narzekam :slight_smile: choć się zastanawiam czy nie ma jakiegoś rozszerzenia do jego oprogramowania, aby można było odtwarzać avi :stuck_out_tongue: wtedy to mamy już mp4 :slight_smile: Może ktoś już coś takiego wypróbował i może polecić :wink: ?

Dla bardziej dociekliwszych - oprogramowanie obsługuje pliki textowe (można swobodnie je czytać - na upartego :P) gify i można napisać program w c lub c++ dla niego ale trzeba umieć go z synchronizować z całym oprogramowaniem :slight_smile: O grach java to tylko wspomnę bo to już stało się codziennością… A obsługa aplikacji drukarki hp nieraz się z przydaje :slight_smile: aaa i co ciekawsze jeśli mamy bluetooth przy komputerze to nasz sony ericsson działa jak pilot :slight_smile: swobodnie można sobie przełączać i kierować komputerem :wink: BAARDZO DUŻA zaleta jeśli się ogląda coś na komputerze i leży w łóżeczku :stuck_out_tongue: ma wiele zalet :slight_smile: Może ktoś z was jeszcze coś wynalazł w nim :slight_smile: ? Jeśli tak to podzielcie się :slight_smile: (bo wiele sprzętu ma więcej możliwości niżeli w instrukcji obsługi pisze(której i tak nie czytam nigdy :stuck_out_tongue: lepiej samemu odkrywać swój sprzęt XD ) )

Pozdrowienia dla wszystkich :slight_smile:

Kolego… widziałeś date ostatniego posta pisanego przed tobą?

rzez JNJN w 30.04.2006 (Nie) 20:12