Sony Ericsson K800i problem z e-mail

W Sony Ericsson K800i nie mogłem odbierać MMS-ó. Zrobiłem poprzez internet konfigurację na oficjalnej stronie Sony Ericsson. Wszystko zrobiłem (chyba) dobrze. Na razie nie wiem czy można otrzymywać MMS-y jednak zauważyłem, że przy blokowaniu ręcznym i automatycznym telefonu pojawia się na wyświetlaczu na krótko jasny pasek, (linia). Przedtem tego nie było. Nie pomogło wyłączenie i włączenie telefonu. Co to może być? Czy to jest jakaś usterka?

co ma nazwa tematu do problemu?

Spróbuj dokonać konfiguracji na stronie twojego operatora komórkowego, po otrzymaniu ustawień konfiguracyjnych ustaw je jako domyślne.

W opcjach wybierz ustawienia początkowe i resetuj wszystko jeżeli to nie pomoże to trzeba wgrać nowy soft…

Sprawa okazuje się nie taka prosta, bo:

1.aparat, którym się posługuję to SE (bez simlocka), a numer, abonament jest przypisany do Nokii - to dostałem w ramach abonamentu

1. jak wpiszę na stronie operatora aparat SE , numer telefonu i czego ma dotyczyć konfiguracja to wyskakuje informacja , że to nie jest ten numer. Widocznie w bazie jest mój numer i Nokia, a nie SE

2. Jak chcę w ustawieniach zrobić ustawienia początkowe to pokazuje się ostrzeżenie, że stracę wszystko-łącznie z kontaktami. Czy to już kres możliwości?

chodzi o to, że stracisz kontakty zapisane w pamięci telefonu, więc przenieś je wszystkie na twoją kartę SIM. Albo przez kompa najprościej zrób kopie zapasową.

ty mówisz o numerze telefonu ?? Jeśli jest to 9-cyfrowy numer to wszystko musi być ok.

Konfigurację zrobiłem za pomocą mojego operatora. Poprzednio nie mogłem tego zrobić bo były kłopoty na serwerze. Ot złośliwość rzeczy