Sony Ericsson K850i (Świecąca klawiatura i aparat)

Sony Ericsson k850i ( Świecąca klawiatura i aparat ) - Problem

PROBLEM ROZWIĄZANY

WSZYSTKO ZNAJDUJE SIE W LINKU :slight_smile: ŚCIĄGAĆ :smiley: !

Potrzebne pliki:

- a2uploader v3

- K850_R1FA037_MAIN_HUTCHISON_SO_RED52.mbn

- K850_R1FA037_FS_HUTCH-WORLD_RED52.fbn

- Customize_upgrade.rar

- Update_Service_Setup-2.10.11.10.exe

- DPInst.exe

- instrukcja

LINK: LINK WYGASŁ POSTARAM SIĘ DODAĆ NOWY LINK - PISZCIE EWENTUALNIE NA GG

LINK NIE DZIAŁA ? Czy też inny problem PISZ ! Pomogę :slight_smile: GG: 3513392 - Informatyk

ZALECENIE: SYSTEM WINDOWS XP PRO z SP3!!

Windows 7 - Nie wiem

Windows xp HE z SP3 - Nie działa

1. Podłącz telefon do komputera. System powinien wykryć urządzenie i otworzy się okno

sterowników. Wybierz “Zainstaluj z listy lub określonej lokalizacji (zaawansowane)”

następnie “Przeglądaj” i znajdz plik, który wcześniej pobrałeś “DPInst.exe”. Po zakończeniu ODŁĄCZ TELEFON i WYJMIJ BATERIE później włóż.

:o (Jeżeli masz jakiś problem zaleca sie skorzystanie z innej maszyny) :o

2 Instalujemy “ggsetup-2.2.0.1” znajdujace sie w “a2uploader_v3.rar a2uploader_v3”

1. Uruchamiamy “a2uploader.exe” i dodajemy (Add) wypakowane pliki:
  • K850_R1FA037_MAIN_HUTCHISON_SO_RED52.mbn

• K850_R1FA037_FS_HUTCH-WORLD_RED52.fbn

i klikamy w “flash” znajdujacy się guzik na górze.

1. W tym czasie należy podłączyć telefon z wciśniętym klawiszem “c”.

(Zalecam wyjąć karte sim i pamieci). Program wykryje telefon automatycznie i zacznie

fleshowanie.

CZEKAMY… :oops:

1. Gdy się skończy wgrywać należy odłączyć telefon od komputera i w a2uploaderze klikamy

“File System tool” i ponownie podłączmy z “c”. Po chwili powinny pokazać

Się foldery w tym małym okienku na środku. UWAGA: Przez cały ten czas trzymaj guzik “c” aż

Do komunikatu “READY”

[-X (Pomoc: Jeżeli puściłeś klawisz zaleca się zatrzymanie programu “STOP”. Odłączenie telefonu ![-o<

Oraz wyjęcie baterii z telefonu następnie włożenie jej i powtórzenie całej procedury) =D

1. Gdy wchodzimy w tpa/preset/custom i tu wrzucamy

wypakowany plik “Customize_upgrade” następnie klikamy “Shutdown FS Manager”

1. Na chwilę włączamy telefon a następnie go wyłączamy.

1. Instalujemy “Sony Ericsson Update Service”, a następnie uruchamiamy

i wybieramy z palety sobie K850i i dajemy dalej. Dalej postępujemy zgodnie z instrukcją w programie.

1. Gdy program zakończy możemy włożyć kartę sim, pamięci i cieszymy się telefonem.:slight_smile:

Trochę dziwny sposób ale działa. Mam nadzieje ze dacie sobie rade !!

Jak komputer Ci się zawiesza to nic nie zrobisz

Przeinstaluj program, lub może weź na jakimś innym kompie, może tam się nie zawiesi

U mnie na W960i jak sobie uwaliłem softa to mimo tego przy naciśnięciu przycisku “c” wszystko było git

Przycisk “c” musisz trzymać wciśnięty a nie go ciągle naciskać

Doskonale o tym wiem rradek21

Wątpię by to wina komputera ;/ ale spróbuje na innej maszynie :slight_smile: Mam nadzieje że zadziała. MI po NACIŚNIĘCIU klawisza “C” i podłączeniu telefonu wiesza komputer :slight_smile: A telefon bez odpowiedzi … Czekam na jakieś pomysły OBECNIE wykluczmy winę komputera :slight_smile: bo wątpię bez przesady :smiley:

Od przycisku “c” nie może Ci wieszać kompa!

Może Ci się jedynie program zawiesić, choć też nie powinien

Wiesz jak to wygląda:

Podłączam kabel do telefonu klikam “C” wyswietla sie znaleziono nowe urządzenie i ? AMEN XD komputer stoi. Ruszam kursorem gdzies tam klikne to tylko dźwięk “piiip” i nawet kursor stoi :slight_smile:

NIe rozumiem tego moze u kolegi to zrobie

Za wgranie softu profesjonalnym sprzetem w serwisie zaplacisz gora 20zl.A jesli ma problem wrocic tak ja piszesz to tym barddziej wroci po jakis darmowkach a i foan mozna uwalic na cacy.

"

ROZBAWIŁEŚ MNIE :slight_smile: Naprawdę :smiley: hahaha. Uczę sie w szkole informatycznej na Technik informatyk i takie teksty mnie bawią bo ja też mam do takich jak to powiedziałeś “profesjonalnych sprzętów” dostęp :slight_smile: Ja chce rozwiązania problemu :slight_smile: chce pomysłów :slight_smile: czekam. W piatek pójdę poczynić jakieś próby działań na lepszym sprzęcie tylko ze WINDOWS 7 ;/ Hmmm…

Dodane 22.05.2012 (Wt) 21:38

Po za tym jeżeli zapłace te 20 zł to skąd mam pewność ze sie to nie powtórzy ? A takie telefony cieżko jest “Uwalić” zamiast 20 zł mogę zapłacić kilka razy tyle. Ja chce wiedzieć nauczyć sie a nie oddać i zapłacić.

To wygląda na to że komp myśli, może masz słabego i nie wyrabia.

Podłącz pod coś porządnego, tam też może mulić ale niech muli i myśli nawet i godzinę aż w końcu zaskoczy

i jak myśli w nico nie klikaj… daj mu pomyśleć, niech zaskoczy

Wychodzi że to nie komputer a SYSTEM ma wady :wink: Na XP PRO poszło :slight_smile: na XP HE nie :slight_smile: Dziękuje :slight_smile: Rozwiązanie w tematcie

Czy komputer czy system, o to mi chodziło :lol:

Oczywiście :smiley: Nie omieszkam :slight_smile: Pozdrawiam ! :slight_smile: