Witam,
Zastanawiam się nad kupnem telefonu Sony Ericsson Xperia X1, co sądzicie o tym telefonie ? a może polecacie coś innego ? zależy mi na klawiaturze QWERTY, Wi-Fi i GPSie.
Pozdrawiam.
Witam,
Zastanawiam się nad kupnem telefonu Sony Ericsson Xperia X1, co sądzicie o tym telefonie ? a może polecacie coś innego ? zależy mi na klawiaturze QWERTY, Wi-Fi i GPSie.
Pozdrawiam.
Osobiście uważam, że to jedyny Sony Ericsson, który mógłbym wziąć (gdyby mi płacili)- jako jedyny ma normalny system - Windows Mobile i normalne karty pamięci (SD), a nie jakieś śmieszne i na dodatek drogie Memory stiki, które Sony wszędzie wciska. Ogólnie jednak moim zdaniem SE to przereklamowany syf - lepszy będzie jakiś HTC - Tytn II, Touch Pro (oba mają wszystko co wymagasz)
Sony Ericsson Xperia X1 to telefon bardziej biznesowy jak dla mnie. Ja bym wybrał nokie e75 albo jak wyżej kolega HTC.
Mi się bardzo ten SE spodobał, a że teraz mam k850i to mnie ciągnie to do SE
A co do HTC to zastawiałem się nad HTC Touch HD, albo HTC Touch Pro co lepsze?
Pozdrawiam.
:hahaha: Sony Ericsson i biznes? Nie rozśmieszaj mnie.
Pora zmienić złe przyzwyczajenia
Jeśli chodzi o podzespoły lepszy jest Touch HD, ale nie ma on klawiatury QWERTY (co najwyżej na ekranie), Touch Pro ma klawiaturkę.
I tu jest problem ;/ Touch Pro jest lepszy od Xperia ? bo z tego patrzyłem to tak…
też się waham X1 vs TP.
W końcu X1 to jest HTC :P, jest jednak lepszy od tp, np. większy lcd o większej rozdzielczości, mimo, że TP ma lepszą konfigurację X1 jest jednak zdecydowanie szybszy i to jest dziwne. Do X1 można zainstalować HTC TouchFLO™ 3D.
Nie wiem jak wygląda sprawa z klawiaturą. podobno jest zbyt płaska i nie czuć skoku bo jest zbyt mały.
i ma tylko 4 rzędy a nie 5 jak tp.
Mają podobną cenę, nie wiem na jaki tel się zdecydować…
Tylko dodatkowo spaprane przez SE.
Touch Pro już to chyba ma.
Zdecydowanie bierz Touch Pro - normalne HTC, a nie coś zrobione na zlecenie SE, bo sami nie umieją sklecić dobrego palmofonu (robią tylko te swoje Super hiper muzyczne i filmowe Łolkmenki i Cajberszo®ty z xx MPx).
w sumie x1 kusi 3calowym lcd i rozdzielczością 480x800 który kusi jak ktoś chce serfować po stronach.
Tylko, że słyszałem, że to nietypowa rozdzielczość dla WM i mniej programów tam działa.
dokładnie ale i tak najbardziej lubiane rozdzielczości przez WM to 320x240 i 640x480… choć z QVGA jest mniej problemów bo jest najwięcej softu…
a jak się sprawuje przeglądanie stron ta 480x640?? pytam bo w mim telefonie mam 240 x 320 i 2 cale :P, i jakoś nie zachęca to do otwierania opery mini…
ja miałem XDA Exec (640x480, 3.6cala ) i oglądałem stronki przez Operę 9.5 i całkiem fajnie się przeglądało ale nie lubiałem używać jej w celu sprawdzenia forum, lepiej IE
Opera mi muliła jak nie wiem co
no i to przybliżanie żeby coś kliknąć :roll: ahhh… i tak iPhone najlepszy do neta
ale w iphone i tak trzeba kliknąć, aby coś przeczytać :P, Chyba nie ma idealnego telefonu do neta… No może oprócz HTC HD pod względem wielkości lcd i rozdzielczości. Gdzie praktycznie nie trzeba zoom stron.
no ale przybliżanie w iPhone a w Operze na WM to 2 różne rzeczy… żeby coś wpisać w jakieś pole w Operze trzeba przybliżyć do 100% żeby coś napisać a w iPhone nie trzeba
Wiecie ja się nie znam Stoję przed wyborem jakiego smatpfone wybrać :P, ale na WM są jeszcze inne przeglądarki jak Skyfire, fenec. Być może rozwiązali problem z wpisywaniem tekstu… Trzeba spr. xD
Skyfire działa tylko w QVGA miałem go na XDA Exec i tam właśnie ekran był rozciągnięty do QVGA, fennec-a nie testowałem ale nie liczyłbym na rewelację…
Poczytałem troszkę na necie i dużo osób sobie chwali Xperię, chociaż ma też swoje minusy, ale mi jak najbardziej odpowiada ten telefonik.
W ogóle nie działają ? czy działają i nie są na pełnym ekranie ?
Co do internetu jak najbardziej mi odpowiada ten wyświetlacz.
Pozdrawiam.
Miałam Xperie x1 więc mam jakieś doświadczenie. Xperia jest fajnym telefonem ma bardzo dużo bajerów. niestety bardzo dużo ich jest bezużytecznych ;/ pamiętajmy że to nadal telefon. Nad telefonem tym trzeba się zastanowić ponieważ nie jest on tani. MA bardzo fajne bajery jednak niestety SE ma dziwna tendencje do zawieszania się przy odblokowywaniu go (nie robił tego tylko mój model). Jeśli jesteś “maniakiem” telefonicznym, czyli jeśli tefelony szybko ci sie nudzą i chcesz je co chwile zmieniać ponieważ nie ma w nich nic ciekawego to zastanów się nad tym modelem. Lecz jeśli chodzi ci raczej o normalne pisanie sms-ów i dzwonienie to nie polecam ci tego modelu. Jestem kobietą i głownym powodem sprzedaży tego telefonu była jego waga. Telefon jest strasznie ciężni wielki. Mam 14 lat chodzę do szkoły i nie koniecznie bede trzymała bo w plecaku, torbie pełnych książek. Telefon nie dość że jest ciężki to także jest i wielki (nie dziwne jego wyświetlacz jest na prawde duży-są w tym plusy takie jak dokładny obraz) lecz niestety w kieszeni jest uciążliwy. Ma jeszcze jedną wadę. jeśli lubisz telefon zadbany nie porysowany to napewno nie jest telefon dla ciebie. jego klapka jest metralowa wiec nawet jak byś nie wiem jakdbał/a ona będzie i tak porysowana. ;/ MASz racje klawiatura jest extra. jest chyba najlepsza klawiatura ze wszystkich telefonow z funkcja qwerty. rozmieszczenie jej jest nieziemsko wygodne. chociaz mi sie bardzo podobala przewaznie pisalam na dotyku sama nie wiem czemu. Zastanów się nad kupnem tego telefonu jeszcze raz. nie podejmuj pochopnych decyzji.