Witam. Przymierzam się do kupna konsoli do gier itp, nie wiem która będzie lepszym rozwiązaniem ja myślę ze lepsza bedzie ma wiele możliwości Sony PlayStation 3 HDD 120GB Slim niż XBOX 360.
Czekam na wasze opinie
Pozdrawiam…
Witam. Przymierzam się do kupna konsoli do gier itp, nie wiem która będzie lepszym rozwiązaniem ja myślę ze lepsza bedzie ma wiele możliwości Sony PlayStation 3 HDD 120GB Slim niż XBOX 360.
Czekam na wasze opinie
Pozdrawiam…
sony lepsze
bez_pseudonimu a można podłączyć klawe i mysz pod sony i grać w strzelanki :)??
Ja też stawiam na PS3
Dla mnie oczywistym wyborem, jest PS3 ze względu choćby na mniejszą awaryjność czy Blu-Ray. PS3 ma jednak mniejszą awaryjność, lepsze chłodzenie i w dodatku cichsze, za Xbl trzeba płacić. Ma one troszkę mocniejszą moc obliczeniową i można osiągnąć lepszą grafikę.
podstawa dla wyboru konsoli to czy masz kasę na gry,
witek-pl ogry to się nie martwie
witek-pl co za pytanie skoro się przymierzam do konsoli to musze mieć na jakaś grę prawda wystarczy ze kupie 1 gre na dwa miesiące aż takim napalonym graczem nie jestem
moje gry to pes FIFA nfs call of duty a te gry teraz są tanie
Czyli wybierasz na zasadzie jakie gry wolę, sprzęty są podobne jeśli chodzi o jakość grafy (więc tym się nie podpalaj, choć Uncharted2 pokazuje power PS3), duży plus Sony to napęd BlueRay który w niedalekiej przyszłości będzie jak znalazł bo filmy muszą potanieć żeby wygrać z nadal popularnym DVD a dzięki update firmware również standard 3D BlueRay. Dla mnie największy plus Xkupy to odpalanie backupów po przeróbce, największy babol to awaryjność choć konsole Sony z pierwszego sortu (te z wsteczną hardware`ową kompatybilnością PS2 też miały swój odpowiednik RingOfDeath ale w mniejszej skali).
Weź PS3, chociażby na to że jest tam włożony Blu-Ray, na filmy HD jak znalazł:) xbox jest starszą konstrukcją co do zalet xb to napewno odpalania backupów, ale wiąże się to z przeróbką konsoli.
Panowie a na której konsoli będzie lepsza grafika w grach ? np PES albo FIFA bo mi bardziej zależy na piłce nożnej, i nie wiem czy konsola czy komp
Akurat w Fifie to na Xbox wygląda dużo lepiej bo na Plejaku gra jest bardziej wyblakła i ciemniejsza
1Kurna teraz nie wiem czy konsole do FIFY czy kompa do PESA 10 w pesa 10 grałem na kompie na full płynnie miodzio piła ale fifa nie bardzo
NA PS 3 pes 10 ma super grafikę, gralem w demo
ale PES 10 jest o wiele razy realistyczny ruchy piłkarzy, piłka, grafika itp…
PES 10 jest bardziej wymagający, a FIFA taka prosta zabawka dla dzieci
w PESIE 10 to trzeba się troszkę na pocić żeby co kol wiek z działać
a na x-ie grałeś?
Graficznie ciężko porównać gdzie jest lepiej. W jednym tytule będzie lepiej na PS3 ale gorzej na x-ie a w innym tytule odwrotnie.
Pomyśl do czego Ci ta konsola. Konsola ma służyć do grania po to została stworzona. Chcesz oglądać filmy, proszę bardzo ale ile ich obejrzysz na blueray w ciągu 3 miesięcy od zakupu? Blueray nie jest żadnym wyznacznikiem.
Co do awaryjności to dajcie spokój ale xbox obecnie jest praktycznie tak samo awaryjny jak PS3. Albo się rozpier… albo nie.
Xbox - głośniejszy, instalujesz na dysku i po kłopocie.
Przejrzyj jakie tytuły wychodzą tylko na xbox-a i tylko na PS3 i zastanów się ile z nich trafi na twoją półkę.
Wielkim minusem xboxa jest płatny Xbox live i ciągle niedostępny w Polsce (więc trzeba się rejestrować na np UK.) ale za to masz dostęp do znakomitego multi które moim zdaniem jest przeciętne na PS3.
W sumie to masz racje, ale mi sie bardziej wydaje ze na ps3 lepiej dzialalo, ale jest wiele gier ktore lepiej na ps3 wypadają. Czemu mowisz ze ps3 ma przecietny multi ? ciekawy jest, i jest za darmo PlayStation Store, sa przyjaciele do ktorych mozesz pisac, jest jezyk polski na ps3 i z polską nie ma zadnych problemow, a to wlasnie a filmy w blu rayu wypadaja cudownie , a playstation 3 nie jest stworzony w koncu tylko do grania jak ma blu-ray nie ? ja jestem za ps3 , xbox jakos mi z grafika w wielu grach nie przypadl ^^ Powodzenia, dokonaj wyboru moj mlody samuraju
witek-pl :
Z tobą się się zgodzę w sprawie Uncharted 2 . Masz absolutną rację , ponieważ gdy ktoś gra w tą grę , widzi potęgę PS3 .
A poza tym , grafą XBOX może TROCHĘ dorównuje PS3 , ale trochę to i tak za mało . Jesli sie posiada PS3 w wersji 250 GB HDD lub 320 GB HDD to grafika w XBOX to pryszcz . Dosłownie . Nie wspomnę już o POJEMNYM DYSKU , którego XBOX nie posiada . Możemy wgrać wtedy tyle filmów i muzyki że aż głowa boli . Na sytuację obecną powiem , że XBOX na pewno jest tańszy , ale gry kosztują tyle samo na obie konsole , więc dołożyc 300 zł na poczatek i cieszyc sie pozniejszymi osiagnieciami technologii .
Nie wspomne juz o odtwarzaczu Blu-Ray (ktore teraz coraz bardziej sie rozwija - widac to np. na reklamach w TV >> ''Już dostępne na DVD I Blu-Ray) , o tym że jest duuuużo cichsza , dużo rzadziej się psuje (w moim przypadku konsolę mam 2 lata , mój kolega tez 2 lata , i ani mu ani mi ANI RAZU nic sie nie zepsulo >> czego o XBOX nie mozna powiedziec) . Kontroler jest o wiele lepszy . Wystarczy go naladowac i juz . KONTROLER RUCHU (W grach robi to ogromne wrazenie) np. Killzone 2 . FIFA 10 działa swietnie w mojej wersji 250 GB HDD , chociaz musze przyznac ze bardziej polecam PES na ta konsolę , wyglada bosko .
Kiedy gra sie w NFS SHIFT , czlowiek siue czuje jakby jechal samochodem po torze . DOSŁOWNIE . CUDOWNA GRAFIKA . Jeśli chodzi o prad to tu goruje XBOX , musze to przyznac . PS3 zuzywa okolo 400 WATT , a XBOX okolo 150 , moze nawet 120 . Nie jestem pewny . Lecz mi to nie przeszkadza , mnie stac na prad (do niedowiarków) . JEŚLI CHODZI O WYBÓR KONSOLI , ZDECYDOWANIE POOOLECAM PS3 , PS3 I TYLKO PS3 ! WISI MI TO , ZE JEST DROZSZA . MOZE INNYCH STAC NA COS LEPSZEGO . JAK WY KUPUJECIE TANSZA KONSOLE (A RACZEJ PC NA TV) TO WASZ PROBLEM . Myśle , ze rozwiazalem problem tych , ktorzy mają watpliwosci . Nie wspomne o dodatkach ktore sie coraz czesciej pojawiac na PS3 , np. kamerka wysokiej jakosci , kontroler ruchu Playstation Move itp . KONIEC TEMATU ! Mysle ze pomoglem (tak jak jest na prawde) .
Tak naprawde 80% tego co napisałeś o konsoli Xbox jest bzdurą bo jej poprostu nie masz.
Graficznie konsola nie odstaje bo ma LEPSZĄ grafike niż w ps3 który ma lepszy procesor.
Na prawie wszystkich forach konsolowych, pad od ps3 jest potępiany i nawet dużo użytkowników ps3 na forach chciałoby mieć pady od x’a. Konsole teraz się nie psują i nie są głośne. Dyski też są od 20GB do 250 więc nie widze problemu.
Wybór jest prosty. Będziesz miał kase żeby kupować filmy na blueray - kup ps3.
Teraz wyszło Gran Turismo 5 jest, God of War 3,Playstation Move ,PSN ,dysk możesz wymienić,Blue-ray, bierz PS3 i się nie zastanawiaj nawet
Witam, witam po długiej przerwie:D, postanowiłem kupić Konsole PS3 SLIM 250 gb mam kolo miesiąca ją i wymiata, to jest to :D:D nie żałuję ani jednej złotówki, kupiłem za 1399 zł z dwoma grami Uncharted 2 i bigplanet jakoś tak. A filmy na Blu-ray działają wyśmienicie :D, ktoś mówił ze przy oglądaniu filmów na blu-ray ze płyta hałasuje to jest nie prawda u mnie jest kompletna cisza :D:D, ogólnie przy graniu ponad 5 godzin jest cicha wszystko pięknie ładnie. KONSOLKA WYMIATA Z TELEWIZOREM FULL HD 40 CALI SONY