Sony PSP, Slim czy Fat KUPNO EBAY

Witam!

Chce kupić sobie konsole PSP, ale mam dylemat Fat czy Slim. Zależy mi na tym żeby było jak najtaniej, więc tutaj wygrywa Fat, ale słyszałem, że Fat nie ma ekranu LCD, a Slim ma i wiadomo gdzie jest lepsza jakość.

Wielu ludzi jest przeciwnikami SLIM, mówi że słabo wykonana i niedopracowana, odwrotnie do FAT gdzie wszystko jest dopracowane na ostatni guzik. Zależy mi, żebym mógł grać z kolegą który będzie miał raczej FAT. Pytanie czy jakbym kupił Slim to bezproblemu się z nim połącze?

to co ma? xD Ekrany są wszystkie takie same, w 1k (FAT), Jak i Slim/3k, z tym że w 3k poprawiono jakoś, kontrast ekranu

Mają mało racji, ale jednak trochę mają. FATy są made in Japan, a Slimki Made in China, jednak są letsze i lepsze, tylko trzeba bardziej uważać by nie upadło.

Dodam, że “gry z karty” nie działają tak od razu. By “gry z karty” działały, trzeba przerobić konsolkę. FATy przerabia się bez problemu wszystkie, a 2k (slim) można przerobić tylko gdy mają starszą płytkę główną, wszystkie 2k z nowymi płytami i 3k (wszystkie mają nowe płytki) mogą być przerobione TYLKO nietrwale, i to pod warunkiem odpowiedniego oprogramowania, dlatego nie wszystkie modele można przerobić. Więcej o przerabianiu dowiesz się tu: http://forum.pspoland.pl/viewtopic.php?f=30&t=43553 (jeśli cię to interesuje)-no chyba że masz zamiar kupować gry…

Ok teraz już jestem w pełni przekonany. Oczywiście chce przerobić, albo kupić przerobioną na soft 5.50 GEN-D3.

A jak jest z graniem z innymi. Poprostu obaj musimy mieć tą samą grę i jakoś się tam łączymy przez Bluetootha czy jak:P ? (chodzi o wersję FAT)

Czy jak jestem np. w autobusie z kolegą i nie ma tam zasięgu Wi-fi to czy mogę z nim się połączyć i grać w gre?

Slim’em połączysz się z Fat ;]

nie przez Bluetooth, a przez WiFi, i jeśli chcecie grać między konsolami (między siebie) to nie potrzebny jest nadajnik. Po prostu jeden z Was jedt hostem (tworzy punk WiFi :wink: ) drugi się podpina i gracie :wink:

Wchodze na ebay i jestem zaskoczony PSP Fat na ebay kosztuje od 80-110 dolarów czyli od 230-320

Czyli o ponad 150zł taniej. Czy niebędzie problemu przerobić Angielskie PSP na soft 5.50 GEN-D3???

Jaka jest różnica pomiędzy PSP 1000 a PSP 1004

http://pl.wikipedia.org/wiki/PlayStatio … sta_modeli