Sony Vegas Pro 13 - problem z zapisem projektu

Witajcie,

mam problem z zapisem projektu w SVP 13. Przy próbie zapisu Save as pokazuje się taki oto błąd.

Zdjęcia

jakiś czas z tego programu nie korzystałem więc nawet ciężko powiedzieć od kiedy taki problem istnieje ale nic z systemem nie było kombinowane ani żadnego przywracania systemu też nie było żeby coś się w plikach pomieszało. Zależy mi na zapisie projektu bo prawdopodobnie będą poprawki a jak zamknę program to go stracę.

A zmień nazwę projektu wraz z rozszerzeniem jeśli jest taka możliwość.

Z nazwą już próbowałem ale to nie ona jest tu problemem raczej a jeśli chodzi o rozszerzenie to program zapisuje to tylko w tym formacie “.veg” właśnie jako projekt. I tutaj zmienić nic nie mogę bo później program by tego nie odczytał. Nawet nie ma na co zmienić bo jedyny format do wyboru to “.veg”

Sprawdź lokalizację w której zapisujesz (czy masz do niej uprawnienia), najlepiej zapisz pod inną nazwą - jedno słowo, nie nadpisuj innych plików i być może nie wybrałeś jakiejś opcji zapisu w vegasie (encodery?)

Po veg. ma być kropka ?

Tak, tutaj jest tylko łączenie składników komunikatu: filename + “.”, każdy komunikat w vegasie kończy się znakiem interpunkcyjnym :smile:

Co do lokalizacji to nawet na pulpicie zapisać się nie chce :unamused: Zmiana nazwy też nie pomaga. Chyba trzeba się pogodzić z reinstalacją programu tylko szkoda mi wykonanej pracy bo to prawie 6h i myślałem, że może ktoś już miał taki problem.

Z drugiej strony coś jest nie tak bo Vegas powinien automatycznie zapisać projekt w katalogu co renderowany film. Film jest a projektu nie ma. W folderach z plikami systemowymi Vegasa też nie widzę automatycznego nadpisu.