Sony Vegas Pro 15 dużo i na długo się zacina

Hej wszystkim!

Nie od dziś montuję filmiki na kanał w Sony Vegas. Ale dopiero od dziś, Sony Vegas Pro 15 zaczął mi zaliczać bardzo duże ścięcia, przy czymkolwiek: usunięciu fragmentu czegoś, przy rozpoczęciu odtwarzania, przy pauzie, przy dodaniu nowego medium - czasami przy byle kliknięciu! Wcześniej się to nie zdarzało, a filmy były równie skomplikowane, tzn. miały dużo warstw.

Przy ścince Vegas doprowadzał mój sprzęt nawet do 100% zużycia procesora w trybie turbo do 4.5Ghz. W ustawieniach Vegasa mam w zakładce Video użycie przyspieszenia poprzez kartę graficzną i wykorzystanie 8GB RAM przez ten jeden projekt.

Specyfikacja komputera jest następująca: Intel Core i7-8700 6x3.2-4.5Ghz, 2x8GB RAM 3000Mhz, MSI GeForce GTX 1060 6GB Gaming, dysk SSD i Windows 10.

Problemy zaczęły się od dzisiaj i nawet przeinstalowanie programu nie pomaga. Obecne wideo jakoś udało mi się zmontować, ale z ledwością, co chwila zapisując w obawie przed crashem.

Hej, ja mam coś bardzo podobnego i dzieje się to od kilku dni… czy ktoś może zna przyczynę?

Również mam taki problem. Vegas 15 nagle co chwilę się zawiesza. Próbowałem już chyba wszystkiego. Jestem użytkownikiem tego oprogramowania chyba już od 7 lat i nigdy takiego kryzysu nie było. Jakaś rada?