Sorlaris 10 problemy z boot plyta

Witam

5 marca w vortalu pokazał sie artykuł o tym systemie

http://www.dobreprogramy.pl/index.php?dz=15&n=6102

Było można za darmo dostać przesyłkę i zamówiłem i wczoraj dostałem. dziś wkładam do napędu i nie działa. najpierw wsadziłem jak miałem Windowsa i otwarłem płytę. nie ma ani jednego pliku którym mógłbym otworzyć w systemie. wiec przeczytałem ulotkę i pisze boot. Wkładam płytę do napędu i restartuje system(mam w biosie ustawiona płytę) i nic:) niby bootuje ale uruchamia się normalnie system Windows a nie solaris.

Proszę o pomoc:) co mam zrobić

Pozdrawaim

Musisz włożyć płytę Solaris 10 Operating System x64/x86 a nie Sparc

no właśnie taka wkładam

są dwie płyty z systemem a 3 z dodatkami

Zapoznaj się z tą stroną i zmień tytuł na konkretny, używając

funkcji icon_edit.gif

troiP masz jeden napęd czy dwa ?? Na pewno masz prawidłowo ustawione parametry w biosie ??

U mnie płytka dvd z solarisem poszła bez bólu.

asterisk nie rozumiem dlaczego podałeś tą strone. pytanie zadanie w dobry sposób że go nie rozumiesz (bo dajesz taka stronę) to sorry ale nie mój problem

Monczkin mam 2 napędy i do 2 włożyłem i nie chce ruszyć. zaznaczam ze np linux działa bootowany

znalazłem problem tylko nie wiem co on oznacza dokładnie oto:

SECONDARY IDE CHANNEL NO 80 CONDUCTOR CABLE INSTALLED

Takie uwagi zachowaj dla siebie i wyjaśnij je z moderatorem przez PW, jeżeli czegoś nie rozumiesz. Ponowię prośbę - popraw tytuł na konkretny.

Być może, płyta jest źle nagrana. Jeśli masz możliwość, sprawdź na innym kompie czy będzie się bootować. Jeśli tak, to wina leży u Ciebie, jeśli nie, to nie pozostaje nic innego jak, niestety, zdobyć inny nośnik.