SP3 i niestabilne działanie systemu na Win XP HE


(Lammermoor) #1

Najpierw sprawdziliśmy działanie na "testowym" komputerze, u znajomych, którzy zainstalowali SP3 na starym, nieużywanym już, komputerze, na próbę, (z piratem, Win XP Pro.) Chodzi ok, do dziś. Potem u siebie, na laptopie, na oryginale Win XP HE, tragedia. Niestabilność, zwiechy, wywaliłam. Sprawdziłam poleceniem sfc /scannow - podmieniono i zastąpiono nieprawidłowe pliki systemowe. Do dziś, nie wiem jakim cudem nie mogę zainstalować i uruchomić gg, a raczej nie ma możliwości zalogowania się. Na str. web jest ok z logowaniem. Wszystko poprawne, użytkownik i hasło, tym bardziej, że na drugim kompie (PC) jest to samo gg i chodzi normalnie. Na Tlenie też gg jest ok. I nie chodzi mi głównie o problem z gadu, ale o to że w ogóle jest jakiś problem, który mnie wkurza. Rejestr wyczyszczony, pliki z gg usunięte wszystkie i ciągle tak samo. Wczoraj stawiałam koleżance system i instalowałam programy na nowo zakupionym kompie. OS też Win XP HE, legal, coś mnie podkusiło wziąć poprawkę z SP3 z Win Update. Wcześniej, na moim laptopie instalowałam SP3 z vortalu DP. Ta sama historia, tym razem nie można było w ogóle odpalić IE, bo skutecznie zawieszał się system i pomagał tylko reset. Odinstalowałam, ale teraz martwię się czy system będzie stabilny? Na razie chodzi ok, poza tym, że zniknęła na dobre ikona IE i nie można żadnym sposobem umieścić jej na pulpicie, choć w menu Start jest. Proszę o jakieś sugestie, bo jak się wścieknę to zrobię format i tyle. Tylko żeby z powodu gadulca go robić to trochę niepoważne chyba.


(MarS) #2

Dziwne, u mnie SP3 pobrany z Windows Update działa idealnie i bez żadnego problemu. Poszukaj może w sieci "Windows XP SP3 known issues", czyli znane błędy związane z tym dodatkiem


(slawektor) #3

sp3 z ie 6 nie chce działać bez problemu jest z 7 A TY jaką wersje masz?


(XMan) #4

Nie instaluj SP3 przez Windows Update.

Instaluj tak jak proponuję w tym temacie :

viewtopic.php?f=2&t=243519


(MarS) #5

IE 6, działa bez zarzutu


(slawektor) #6

byc może niesprawdzałem nie wiem nie moge znależć linku , ale to było rozwinięcie jakby tego tematu http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=15 ... ytkownikow? a pisało w nim że do sp3 powinien być zainstalowany ie7


(XMan) #7

Nieprawda - może być IE6 + SP1 lub SP2 i do tego odpowiednia wersja językowa.


(slawektor) #8

JACNE ALE TO CHODZIŁO O IE6 +SP3


(Lammermoor) #9

Odnośnie wyjaśnienia, miałam uaktualnienie do IE 7 przed instalacją SP3. Problem rozwiązał, niestety, format.


(XMan) #10

Nieprawidłowa instalacja.

Pomimo tego co pisze na tej stronie nigdy nie miałem problemów z instalacją SP3 na komputerach

z procesorami Intel oraz AMD :

Lek na własne ryzyko :

http://www.megapliki.interia.pl/news-15 ... i-amd.html

Są jeszcze inne ,,niby" problemy :

Dziwne ??

Instalowałem 7 razy, sprawdzałem i nie miałem żadnych problemów z instalacją. :?:

Kompy śmigają do dzisiaj jak rakiety bez formatu - chyba mam tzw. ,,złote rączki" w co sam wątpię... :slight_smile: