SP3 problem z instalacją


(AQUA BASS) #1

Witam mam mega problem ponieważ nie moge zainstalować SP3, a bardzo potrzebuje go mieć zainstalowanego. Zrobiłem dziś formata i nagle nie mogę zainstalowac sp3 (sp 1 i 2 mam) ponizej obraz z błędem prosze o szybkie rady.

[http://www.speedyshare.com/files/197842 ... ytu__u.bmp](http://www.speedyshare.com/files/19784214/bez tytu u.bmp)


(XMan) #2

Pobierz Windows XP PL Service Pack 3

Zainstaluj w trybie awaryjnym.

Po instalacji przeczyść komputer CCleanerem.

/ podczas instalacji odchacz ,,Automatyczną aktualizację CCleaner" oraz ,,Dodaj pasek narzędziowy Yahoo" /.

CCleanera używaj zawsze po deinstalacji programów, sterowników oraz częstym surfowaniu w internecie.

Nic nie zmieniaj w jego ustawieniach, wystarczy :

u góry po lewej ,,Cleaner" na dole Analiza - Uruchom Cleaner

póżniej ,,Rejestr" Skanuj by znaleźć problemy - Napraw zaznaczone problemy.


(D Bulkens) #3

nie wiem jak u innych , ale u mnie obrazek nie ładuje się do końca. Mała rada na przyszłość jak wrzucasz zdjęcia na serwer to najlepiej w formacie .jpg zajmują mniej przez co szybciej się uruchamiają.


(AQUA BASS) #4

ja mam sp3 pl problem w tym ze nie moge go zainstalowac nawet w trybie awaryjnym.


(D Bulkens) #5

ściągnij sp3 z innej lokalizacji niż do tej pory i zobacz czy nadal masz ten błąd


(AQUA BASS) #6

ok sciagam nową wersje z naszej strony :slight_smile: za około 10 minut dam odp czy sie udało czy tez nie.


(witek-pl) #7

nie wiem dlaczego w awaryjnym, na świeżym systemie bez (sterowników) zainstalował mi się bez jakiegokolwiek problemu z konta użytkownika...


(saturno) #8

http://www.microsoft.com/downloads/deta ... layLang=pl

Pobrać, wypalić na płycie i musi działać.


(XMan) #9

U mnie również się tak instaluje bez problemów ale na innych komputerach które naprawiałem pomagała jedynie instalacja w trybie awaryjnym.


(AQUA BASS) #10

no i lipa ten sam błąd :frowning:


(Michal Kolatek) #11

Z tego co widzę po ikonach to masz zmodowany system, odinstaluj te dodatki.


(AQUA BASS) #12

ok tak zrobie :slight_smile:

-- Dodane 14.12.2009 (Pn) 16:46 --

zainstaluje jeszcze windows installer


(AQUA BASS) #13

problem rozwiązany dziekuje wam za rady jestescie wielcy problemem były modyfikacje juz sie wszystko dobrze instaluje, zarazem mam pytanie czy po zainstalowaniu sp3 moge powrócic do modyfikacji?


(michel666pl) #14

Zapewne masz zmieniony ekran bootowania, przez jakiś program typu TuneUp Styler. Przywróć domyślny i powinno śmigać.

Ewentualnie:

Kliknij prawym przyciskiem ikonę Mój komputer na pulpicie, a następnie kliknij polecenie Właściwości.

Kliknij kartę Zaawansowane, a następnie kliknij przycisk Ustawienia w obszarze Uruchamianie i odzyskiwanie.

W obszarze Uruchamianie systemu kliknij przycisk Edytuj.

Plik Boot.ini otworzy się w programie Notatnik.

Zlokalizuj i usuń przełącznik /KERNEL=.

Zapisz i zamknij plik Boot.ini.

Uruchom ponownie komputer.

Tak, później można wrócić do modyfikacji bez problemu. Jedynie na czas instalacji należy wyłączyć.


(AQUA BASS) #15

juz usunełem wczesniej z notatnika 2 rodzaj logowania wlasnie tune up'a :slight_smile: juz jest wszystko ok dzieki wam bardzo


(Roberto162) #16

To zachowanie może wystąpić wtedy, gdy komputer zawiera zmodyfikowaną wersję pliku Ntoskrnl.exe korzystającego z przełącznika /KERNEL w pliku Boot.ini. Ta sytuacja może wynikać stąd, że komputer ma zainstalowany program innej firmy, który dostosowuje grafikę wyświetlaną przy uruchomieniu komputera. Do programów innych firm wywołujących ten problem należą:

BootXP

LogonUI Boot Randomizer

Aby rozwiązać ten problem, wykonaj następujące kroki:

Kliknij przycisk OK, aby zamknąć komunikat o błędzie.

Za pomocą apletu Dodaj lub usuń programy w Panelu sterowania usuń program dostosowujący grafikę przy starcie komputera.

Uruchom ponownie komputer, a następnie powtórnie spróbuj zainstalować dodatek SP1. Jeśli problem pozostał, przejdź do kroku 4.

Kliknij prawym przyciskiem ikonę Mój komputer na pulpicie, a następnie kliknij polecenie Właściwości.

Kliknij kartę Zaawansowane, a następnie kliknij przycisk Ustawienia w obszarze Uruchamianie i odzyskiwanie.

W obszarze Uruchamianie systemu kliknij przycisk Edytuj.

Plik Boot.ini otworzy się w programie Notatnik.

Zlokalizuj i usuń przełącznik /KERNEL=.

Zapisz i zamknij plik Boot.ini.

Uruchom ponownie komputer.

Spróbuj zainstalować dodatek SP3 dla systemu Windows XP


(AQUA BASS) #17

Dziekuje za informacje na temat rozwiazania problemu. :slight_smile: