Witam nój problem polega na drastycznym spadku fps,podczas gry mam srednio 60-70 nieraz 90 fps,a jak jest tylko jakaś większa “zadyma” to FPS spadają mi do 7-13
Moje ustawienia
cl_cmd_rate 101
ex_interp 0.01,
cl_updaterate 138.89 (miałem ustawione na 101 ,ale tak jest lepiej)
na moje oko bo ja gram w csa to nie ping ani fps tylko choke,to sa pakiety przycodzace ktore gubisz przez co fps spada bo ja mam tosamo,pogadaj z dostawca internetu,lub przeinstaluj grafike i steama
Ping akurat do FPS ma znikome znaczenie, ale przeważnie winą spadków FPS są błędne sterowniki do karty graficznej. Więc proponuje zainstalować starsze sterowniki do twojej karty. Mogłbyś również podać temperatury procesora, karty oraz napisz na jakiej grasz rozdzielczości, oraz na ile masz ustawione bity. Przypomne tylko że gdy grasz na 16bit, wbrew pozorą w 1.6 fps jest mniej niż na 32 bit. Napisz jakie efekty po zainstalowaniu sterowniów, jeżeli nic nie pomoże bedziemy szukać dalej. pozdrawiam
Zmniejsz rozdziałke ale daj na 32 bity czyt. wyżej ! Ja jednak wciąż upierałbym się że wina lezy po stronie sterowników. Temperatury ok, wszystko niby ok, wirusów żadnych ?