Cześć wszystkim,
Słuchajcie, wymieniłem ostatnio kartę graficzną oraz dodałem dysk SSD do swojego komputera. Po tym zabiegu chciałem normalnie stremować jak wcześniej i nagle okazało się, że mój procesor nie wyrabia i osiąga 100% w grze BF4, na której miał z 70% podczas stremowania. Popytałem na innym forum, to mówili, że mam za słaby zasilacz. Więc zamówiłem i wczoraj przyszedł nowy po wymianie dalej jest to samo… brak możliwości stremowania z procesora, a co jeszcze się okazało, że przed wymianą zasilacza BF5 chodziło mi na ULTRA bez problemu, jak wymieniłem zasilacz i po włączeniu komputera nie idzie grać w tę grę nawet na niskich. O co chodzi z moim komputerem? Coś wyzionęło ducha czy co? Przed wymianą było wszystko git na słabszych podzespołach, a teraz takie cuda się dzieją.
Pewnie elektroda, ale mieli rację, na 350W aż prosiłeś się o BUM!
1050 miała 50% mocy 580, czyli procesor mógł mieć zapas. Generujac jednak większa liczbe klatek (i chyba w większej jakośćci?) dostaje on mocniej po głowie i się dusi. Dodaj do tego, ze niekoniecznie potrzebnie kupiłeś 500Giga SSD “bo przyspieszy kompa!” W Twoim przypadku wcale. Wystarczyłoby 240 GB dowolnego SSD i na SSD musiałbyś zainstalować Windowsa i ustawić plik wymiany. No i tu dochodzimy do Ram, nie wiem jak u Ciebie z Ramem w czasie gry, ale 8 GB może trochę brakować, szczególnie jak masz jakieś dodatkowe aplikacje w tle.
Czyli co zrobić: na dzień dobry- przenosisz Windowsa na SSD i zmniejsz trochę ustawienia grafiki.