Spadek fps w CS GO mimo wymiany na lepszy procesor

Witam otóż grając w csgo na procesorze  intel pentium d925 miałem około 40-50 fps na najniższych i mi to starczało żeby tylko grać później przestałem grać i wymieniłem procek na e7400 i nagle fps spadły mi do 20 -30 max i nie wiem od czego to zależy config ten sam co był komendy rozruchowe w cs go też same bo tylko procek wymianiałem i nasmarowałem pastą i temperatury są normalne a nawet niższe niż przy d925 czy ktoś mógłby mi pomóc ? Byłbym bardzo wdzięczny 
W innych grach skoczyły mi fps a tutaj spada mimo wymiany na lepszy 

Reszta sprzętu to :

nvidia 210 
p35 ds3l rev 2.0 
dysk twardy 500 gb 2 partycje jednak na system druga na gry  1 od systemu jest na połowie a druga tylko 50 gb zużyte i 350 wolne 

przeinstaluj windowsa

Też to zrobiłem i miałem to samo i jeszcze z 7 sobie na 10 przeszedłem i też to samo 

za słaby masz komputer, jeszcze z rok temu mogłeś na takim pograć na 70 fpsach, ale wyszła nowa aktualizacja związana z modelami, że nawet mój komputer ledwo daje rade, a jest znacznie lepszy od twojego

usaw sobie rodzielczosc 1024/768

w opcjach uruchamiani csgo wpisz tylko poniższe komendy innych nie

-novid -noforcemparms -noforcemaccel -freq 75 (lub 144hz jeśli masz gamingowy monitor)

w grze w opcjach video daj wszystko na low lub off, również włącz renderowanie wielordzeniowe

w opcjach kary graficznej wszyko daj off lub low

powyłączaj efekty wizualne w windowsie

odapl CCleaner w auto-starcie wyłącz wszytko oprócz antywirusa

wyczyść CCleanerem śmieci po porogramach

A dlaczego np. miałby nie dodać do poleceń startowych komend

-nojoy -theards X -high -nod3d9ex +cl_forcepreload 1

gdzie X to ilość rdzeni procesora. Dlaczego miałoby takich poleceń nie być? Te polecenia chociaż mają szansę cokolwiek zadziałać z FPSami, w przeciwieństwie do tych z cytatu (akceleracja myszki, brak filmu powitalnego…). A polecenie do częstotliwości odświeżania monitora wywaliłbym z listy, bo nie wiadomo jaki ma monitor autor tematu, a mogą dziać się różne cuda, jeżeli gra będzie wymuszać wyższe Hz, niż obsługuje monitor. 

Ale miałem taki i wymieniłem tego samego dnia i mi tak spadły to jest nie możliwe że przez update  a propo tych komedn to mam je wszystkie już dawno 

sprawdził i jednak coś tam dały mi te komendy ok. 15 fpsów

spróbuj porad poniżej:

https://www.reddit.com/r/GlobalOffensive/comments/43nrni/fps_increase_tweak_commands/

Możliwe że procesor ogranicza kartę graficzną nie jestem pewien ale są takie przypadki