Witam otóż grając w csgo na procesorze intel pentium d925 miałem około 40-50 fps na najniższych i mi to starczało żeby tylko grać później przestałem grać i wymieniłem procek na e7400 i nagle fps spadły mi do 20 -30 max i nie wiem od czego to zależy config ten sam co był komendy rozruchowe w cs go też same bo tylko procek wymianiałem i nasmarowałem pastą i temperatury są normalne a nawet niższe niż przy d925 czy ktoś mógłby mi pomóc ? Byłbym bardzo wdzięczny
W innych grach skoczyły mi fps a tutaj spada mimo wymiany na lepszy
Reszta sprzętu to :
nvidia 210
p35 ds3l rev 2.0
dysk twardy 500 gb 2 partycje jednak na system druga na gry 1 od systemu jest na połowie a druga tylko 50 gb zużyte i 350 wolne
za słaby masz komputer, jeszcze z rok temu mogłeś na takim pograć na 70 fpsach, ale wyszła nowa aktualizacja związana z modelami, że nawet mój komputer ledwo daje rade, a jest znacznie lepszy od twojego
usaw sobie rodzielczosc 1024/768
w opcjach uruchamiani csgo wpisz tylko poniższe komendy innych nie
-novid -noforcemparms -noforcemaccel -freq 75 (lub 144hz jeśli masz gamingowy monitor)
w grze w opcjach video daj wszystko na low lub off, również włącz renderowanie wielordzeniowe
w opcjach kary graficznej wszyko daj off lub low
powyłączaj efekty wizualne w windowsie
odapl CCleaner w auto-starcie wyłącz wszytko oprócz antywirusa
A dlaczego np. miałby nie dodać do poleceń startowych komend
-nojoy -theards X -high -nod3d9ex +cl_forcepreload 1
gdzie X to ilość rdzeni procesora. Dlaczego miałoby takich poleceń nie być? Te polecenia chociaż mają szansę cokolwiek zadziałać z FPSami, w przeciwieństwie do tych z cytatu (akceleracja myszki, brak filmu powitalnego…). A polecenie do częstotliwości odświeżania monitora wywaliłbym z listy, bo nie wiadomo jaki ma monitor autor tematu, a mogą dziać się różne cuda, jeżeli gra będzie wymuszać wyższe Hz, niż obsługuje monitor.