Spadek FPS w grach

witam ostatnio wymieniałem kartę graficzną na radeon HD 6850 i grając w AC2 mam 25 FPS ( zaznaczę że ustawiłem na najniższe i mam taką samą wydajność)

mój sprzęt to

athlon x64 2.7

4GBram

RAdeon 6850 HD gigabyte

wiecie co można z tym zrobić ?

witam

znam kompa w którym się zjarała karta graficzna GF 8800GT i została wymieniona na nową GF GTX 460. Oczywiście zostały odinstalowane wszystkie sterowniki nVidia a komputer pracował z taką samą wydajnością jak na poprzedniej karcie. Dopiero przeinstalowanie całego systemu karta GF 460 zaczęła pracować jak należy :slight_smile:

Pozdrawiam

ale ja zmieniłem kartę i od razu zainstalowałem sobie win 7 więc co jest nie tak gra powinna chodzić na full z 40 klatkami jak nie więcej.

Może to problem z rozmieszczeniem plików na dysku ? Zdefragmentuj folder dry jakimś programem [ja polecam Deflagglera] a potem zrób to samo programem contig. Mi do pomogło strasznie w grze Kiling Floor.

Program contig umieśc w folderze gry i utwórz od niego skrót, wynieś skrót na pulpit. Do ścieżki dostepu skrótu dopisz PO SPACJI ,-s’’ bez cudzysłowa. i zastosuj. Kliknij na skrót. Pojawi Ci się okno i przerabiane pliki, okno zamknie sie samo, reset kompa i zobacz wynik. Nie gwarantuję skuteczności, ale kto wie…

a jak zmienić scieszke dostępu skrutu bo zmieniam element docelowy i pisze mi że nie istnieje mam windows 7 86 bit

Dodane 26.03.2012 (Pn) 10:13

64 bit

Dodane 26.03.2012 (Pn) 10:13

64 bit

Sterowniki do karty graficznej oraz DirectX zaktualizowane?

“C:\Documents and Settings\USER\Pulpit\Contig.exe” -s

Czy to tak wygląda? Po znaku ‘’ jest spacja? [podałem przykład ścieżki z pulpitu, nie sugeruj się tym, chodzi tu tylko o poprawny zapis ścieżki]

Ja mam XP jednak na stronie programu jest napisane ,XP or higher’’

Czy to na pewno 64 bit, x86 tzn 32 bit

tak to jest 64 bit .

conting nic nie dał nadal jest 21 klatek na najniższych a powinno chodzić z wszystkimi ,wodotryskami"

sterowniki zaktualizuje i zobaczę co to da

Dodane 26.03.2012 (Pn) 12:33

mam jeszcze problem ze stroną amd w zakładce drivers nie ma Seri 6xxx skąd mogę jeszcze porać aktualizacje

Dodane 26.03.2012 (Pn) 12:45

z płyty instalowałem jeszcze raz sterownikia usunąłem ręcznie sterowniki starej karty i nadal to samo